Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert briose cu mere caramelizate
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: autodiag in DulciuriUmplutura de mere: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de...Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: vasimur in PorcSe alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu...Citeste continuarea
Paine casa facuta din faina...
Postat de: Dorka in Piine1. Trebuie să facem maia acasă și să-l hrănim în această seară pentru a frământa a doua zi. 50 g maia, 100 g făină de secară, și 50 ml apă. Lucrăm bine...Citeste continuarea
Supa ramen cu Kimchi
Postat de: dantes in SupeCiupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei intr-o oala. Se adauga supa si khimchi-ul taiat bucati. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pasta de ardei iuti si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Frigarui de creveti
Postat de: panacris in Fructe de mareÎntr-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte. Creveții...Citeste continuarea
Covrigi cu mac si sare (opariti si...
Postat de: Constelatialeu in PiineIntr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale,...Citeste continuarea
Aperitiv mini foietaj cu chorizo
Postat de: ella49 in Aperitive / GarnituriUngem aluatul de foietaj cu zacusca, punem salamul chorizo, maslinele si cascavalul razuit. Rulam si taiem felii cam de 3 cm. Asezam feliile intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la...Citeste continuarea
Pulpa de miel gatita la Multicooker...
Postat de: Constelatialeu in MulticookingMai intai am scos de la congelator pulpa de miel, am lasat-o sa se dezghete, apoi am frecat-o pe toate partile cu sare, am presarat piper macinat si am crestat-o din loc in loc si am impanat-o cu...Citeste continuarea
Ceapa umpluta, la cuptor
Postat de: mosuletulene in PorcSe scobesc cu grija cepele, miezule se toaca si se pune la calit cu ulei si putina apa, la care se adauga oregano, se adauga ardeii tocati, cand se inmoaie se adauga carnea, cu rabdare se amesteca...Citeste continuarea
Farfalle cu legume inabusite si...
Postat de: RODIMUR in FarfalleCeapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...Citeste continuarea
Desert tort Jaffa
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga...Citeste continuarea
Desert chec cu cacao si rom
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare. Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gutui si crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriUmplutura de gutui: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la fiert intr-un tuci impreuna cu zaharul si cu batoanele de scortisoara....Citeste continuarea
Desert prajitura Fraguta
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu fistic...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...Citeste continuarea
Reteta de chec cu dovleac si nuci
Postat de: katty in PrajituriIata cat de simplu se prepara Reteta de chec cu dovleac si nuci: Punem piureul de dovleac intr-un castron impreuna cu sarea, ouale si zaharul. Mixam bine compozitia pana devine fina si isi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata, reteta...
Postat de: katty in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post Fasolea lasat la inmuiat cateva ore o fierbem intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere. Curatam legumele si...Citeste continuarea
Salau cu legume in sos de rosii...
Postat de: katty in Slow CookerDescojim vanata si o taiem cubulete. Presaram putina sare si o lasam intr-o sita la scurs. Descojim zucchini si ii taiem rondele. Ardeiul gras il taiem fasii. Jumatate de lamaie o taiem felii,...Citeste continuarea
Desert clatite cu banane si faina...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem banana si cu ajutorul unei furculite o facem piure. Adaugam scortisoara, zaharul, sarea, zaharul vanilat si omogenizam bine. Adaugam faina si turnam apa minerala amestecand....Citeste continuarea
Supa crema de fasole uscata
Postat de: katty in SupeAlegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de...Citeste continuarea
Desert tort cu blat din albusuri,...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata...Citeste continuarea
Cotlet de miel la grill marinat in...
Postat de: momo121 in OaiePentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...Citeste continuarea
Desert invartita (Melc) cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriDizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Desert chec cu visine- reteta nr. 600
Postat de: eumimi in PrajituriMixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere, o reteta...
Postat de: RODIMUR in PrajituriIata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci brune
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea
Desert briose cu sirop de artar
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ). Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar...Citeste continuarea
Friptura frageda de porc / Pulled pork
Postat de: ctlina in PorcIncalziti cuptorul la 160° C . Puneti carnea intr-o cocota. Pregatiti marinata amestecand intr-un castron, uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat, paprika, boia de ardei si sare....Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ton si branza de...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Intr-un castron cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră...Citeste continuarea
Gem de smochine (reteta low carb)
Postat de: ctlina in Dulceata / GemSpalati smochinele si taiati coditele. Taiati-le bucati. Puneti fructele intr-o oala cu indulcitorul si 100 ml de apa. Aduceti la fierbere. Gatiti 30 de minute amestecand in mod regulat....Citeste continuarea
Desert tarta cu pere, mure si branza
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....Citeste continuarea
Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi
Postat de: oanapl in CurcanPentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...Citeste continuarea
Desert prajitura indecisa cu banane...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriTava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul...Citeste continuarea
Supa crema de gulii si zucchini
Postat de: katty in SupeSpalam si curatam legumele. Taiem guliile si zucchini in cuburi mai mari. Pastarnacul si partea alba a prazului le taiem rondele. Intr-o oala punem la incins uleiul de masline. Adaugam prazul...Citeste continuarea
Salata de legume cu piept de pui,...
Postat de: katty in SalateSpalam bine cartofii, ii stergem si ii punem la copt intr-o tava inveliti in hartie de copt.Ii lasam pana cand intepand cu o furculita aceasta intra cu usurinta in ei. Spalam morcovii si ii...Citeste continuarea
Dovleac copt umplut cu quinoa si...
Postat de: katty in Slow CookerSpalam mai intai quinoa si o punem la fiert cu apa intr-un vas acoperit la foc mic pentru 10 minute. Cand este gata oprim focul, adaugam fructele uscate, omogenizam si lasam vasul acoperit...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu ceapa rosie si...
Postat de: katty in Slow CookerTaiem carnea in felii mai grosute. Adaugam condimentele si masam bine carnea. Curatam ceapa si ardeii si ii taiem in sferturi. Pornim aparatul slow cooker Crock-Pot pe functia coacere la 150...Citeste continuarea
Gem de merisoare si chia
Postat de: katty in Dulceata / GemAsezam fructele intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece, dupa care le scurgem si le punem intr-o craticioara, nu inainte de a le curata de eventualele resturi de frunze. Adaugam...Citeste continuarea
Placinta dobrogeana
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriTopiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,...Citeste continuarea
Desert cornuri cu dulceata de smochine
Postat de: eumimi in PrajituriSe topeste untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale...Citeste continuarea
Salata de gogonele verzi
Postat de: mosuletulene in SalateEste asemanatoare salatei de vinete, doar ca lipseste usoara iuteala si e dulceag-acrisoara. De se coc la cuptor, mai intai se pun cu coditele in sus sau pe gratar cu coditele in jos, apoi cand...Citeste continuarea
Desert chec cu mere si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriCureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei cu rosii
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeTaiem ceapa marunt si o calim 2-3 minute in uleiul de masline. Adaugam dovleceii taiati cat mai mare si rosiile taiate cubulete mici.Adaugam si un praf de sare, piper si oregano. ...Citeste continuarea
Pizza cu carne tocata
Postat de: eumimi in PizzaMai intai punem apa calduta cu zaharul intr-un bol. Adaugam drojdia si o dizolvam bine. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc...Citeste continuarea
Placinta cu carne de vitel
Postat de: oanapl in VitaPui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....Citeste continuarea
Desert negresa cu gem de gutui si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...Citeste continuarea
Paste cu pesto si fructe de mare
Postat de: oanapl in PasteÎncingi uleiul și adaugi fructele de mare și le călești câteva minute. Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește adaugi pastele...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt grecesc,...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCum se prepara Desert placinta cu iaurt grecesc, un deliciu desavarsit: Intr-un castron am pus iaurtul, zaharul, ouale, praful de sare si grisul, am omogenizat, la final am adaugat esenta de...Citeste continuarea
Desert pancakes umplute cu nutella
Postat de: Criss in DulciuriOuale se separa si albusurile se bat spuma. Separat se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Se adauga apoi alternativ laptele si...Citeste continuarea