Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2024 | 5035 vizualizari

 

Imi plac tare mult placintele sarate, in orice forma si in orice combinatie. Acestea rasucite sunt senzational de bune. Le fac mereu si mai schimb combinatia de branzeturi. Pentru reteta de placinte rasucite cu branza sarata am folosit ca si ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, branza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de placinte rasucite cu branza sarata
  • 500 gr faina de grau 00
  • 1 lgta sare
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • 1 ou de gaina
  • 240 ml lapte (in functie si de tipul fainii)
  • 80 gr unt sarat
  • umplutura:
  • 200 gr branza feta
  • 250 gr branza de oaie (de putina)
  • 250 gr branza de vaci
  • 70 gr smantana 20%
  • 1 ou de gaina
  • in plus:
  • 1 ou de gaina pt uns
  • parmezan (optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinte rasucite cu branza sarata:

Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata.

Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat.

Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua.

Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se adauga drojdia, un ou, laptele si se framanta pana la omogenizare. Spre final, se adauga untul moale si se framanta pana rezulta un aluat dens, lucios si omogen. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ o ora. Eu il pun in cuptor la dospit.

Umplutura se pregateste foarte usor. Cele trei tipuri de branza se faramiteaza, se amesteca cu smantana si cu oul. Daca mai e nevoie de sare, acum este momentul sa potriviti gustul.

Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Se imparte in doua jumatati. Fiecare parte se intinde in strat subtire, sub forma de dreptunghi. Jumatate din compozitia de branza se asaza o jumatate de aluat intins, se niveleaza frumos, apoi se acopera cu jumatatea lasata libera. Practic, se impatureste. Se preseaza usor sa fie egal, apoi se taie fasii groase de 2 degete. Fiecare fasie se rasuceste de cateva ori si se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate fasiile.

Placintele rasucite se ung cu putin ou batut si se rade putin parmezan deasupra. 

Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15-20 minute. Cand devin rumene si frumoase, se scot din cuptor.

Se pot servi calde sau reci. Sunt la fel de gustoase.

Sa va fie de folos!

Vezi si reteta de Placinte poale-n brau.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi orice tip de branza va place sau puteti adauga si verdeata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinte rasucite cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitive