Daca esti nevoit sa adaptezi alimentatia un pic mai light, adaptam si retetele astfel incat sa iasa si bune si mai usoare.
Pentru aceste cornuri, am facut un aluat mai simplu. Am renuntat la unt, dar pentru ca am vrut sa iasa fraged si pufos, am folosit iaurt.
Le-am umplut cu gem de prune si nuca, am redus ceva zahar si au iesit niste cornuri peste asteptarile mele.
Din motive "tehnice", prima tava nu a supravietuit, dar cele din a doua au fost mancate cu pofta.
Pentru reteta de cornuri cu gem am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, iaurt, drojdie, zahar, gem prune si nuca.
Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem
Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua.
In vasul robotului de framantat se pun faina cernuta si un praf de sare intr-o margine a vasului.
Se face un locas in faina, se adauga drojdia, ouale, zaharul, iaurtul si restul de apa calduta.
Se framanta pana se obtine un aluat omogen, dens.
In functie de tipul fainii, marimea oualor, este posibil sa fie nevoie de apa in plus. Important este sa iasa ferm, dar elastic aluatul.
Dupa framantare, se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregateste umplutura. Miezul de nuca se alege cu grija pentru a nu scapa vreo coaja. Se macina marunt, apoi se amesteca cu gemul de prune. Daca iese prea moale compozitia, se poate adauga nuca macinata.
Dupa ce a crescut aluatul se scoate pe un blat uns cu putin ulei. Se imparte in jumatati. Fiecare jumatate se intinde sub forma unui disc mare si se portioneaza in 8 triunghiuri aproximativ egale. La baza fiecarui triunghi, se pune o lingurita de umplutura si se ruleaza strans cornul. Se procedeaza la fel pana se termina aluatul.
Cornurile se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa 15 minute acoperite ca sa mai creasca, apoi se ung cu ou batut. Se presara fulgi de migdale, daca va plac.
Se coc la 180 grade C, cu ventilatie, aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos.
Eu am ratat prima tava, dar am reusit sa o salvez pe cea de-a doua :)))
Cornurile ies pufoase si bune si datorita gemului din umplutura, se pastreaza fragede si a doua zi daca sunt tinute intr-o punga alimentara.
Sa va fie de folos!
Vezi si reteta de Croissante umplute.
1
In functie de tipul fainii, marimea oualor, este posibil sa fie nevoie de apa in plus. Important este sa iasa un aluat ferm, dar maleabil si elastic.