Încă o rețetă pe care am găsit-o pe același site culinar francez, dar pe care am modificat-o potrivit gusturilor mele. În rețeta franceză se folosește ”brânză proaspătă” și leurdă (”usturoiul ursului”) dar eu am preferat să folosesc o telemea puțin sărată de vaci și un condiment care-mi place mult, mărarul. De altfel, este o rețetă care se prepară pe vremea leurdei, dar nu cred că mi-ar plăcea în această variantă.
Deși am căutat cele mai mari ciuperci, n-am reușit să pun în fiecare decât câte un ou, față de rețeta franceză unde erau câte două.
Rezultatul a fost excelent: ciupercile și-au păstrat gustul lor bun și în combinație cu brânza sărată și mărarul mi s-au părut de un mare rafinament. O salată proaspătă cu roșii cherry au contribuit la acest gust minunat pe care l-am savurat cu mare încântare.
Pentru Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita sunt necesare cateva ingrediente: ciuperci, oua prepelita, telemea.
Iata cat de usor se prepara Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita
Se îndepărtează piciorușele ciupercilor, care se curăță de filamente și se spală în câteva ape.
Se unge o tavă cu două linguri de ulei de floarea soarelui și se pun în ea ciupercile curățate și scurse de apă. Se dă tava cu ciuperci la cuptor pentru 10-15 minute, până ce acestea se înmoaie.
Între timp se mixează fin telemeaua cu ulei de măsline și mărarul tocat.
Când ciupercile s-au înmuiat, se scoate tava din cuptor și se lasă câteva minute, ca să se mai răcorească puțin. Se scurg ciupercile de apa pe care au lăsat-o și apoi se umplu cu pasta de telemea, iar deasupra se sparge câte un ou de prepeliță, în fiecare dintre ele.
Se dă tava din nou la cuptor, până ce se întăresc albușurile.
Se servesc calde, cu salată și pâine prăjită.
Vezi si reteta de Ciuperci umplute la cuptor.
1
Alegeți ciuperci cât mai mari, ca să puteți să le umpleți atât cu pasta de brânză, cât și cu ouă de prepeliță.
2
După ce se înmoaie ciupercile în cuptor, vărsați apa pe care au lăsat-o, înainte de a le umple.