Duminica e zi de gatit pui si preferata familiei e puiul cu galuste. Azi am incercat o varianta diferita a tocanitei traditionale, cu ardei copt. A iesit divina!!!
Pentru Reteta de pui cu ardei copt si galuste sunt necesare ingredientele: pui, ceapa, usturoi, ardei gras copt, bulion, galuste.
Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste
Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am folosit doar jumate.
In cratita am pus ceapa taiata marunt la calit in ulei de masline (e bun si de floarea soarelui, eu la gatit folosesc doar de masline). Adaugam si usturoi, dafin, boia si ardei iute. Adaugam si o parte din ardeiul gras copt (eu am avut in congelator). Calim la foc mic si adaugam putina sare sa nu se arda ceapa. Punem carnea pe care o calim pe toate partile usor sa se rumeneasca, punem pasta de rosii si turnam vinul. Lasam la foc mare sa scada si turnam apa cat sa acopere carnea. Nu uitati sa puneti sare si piper dupa gust.
Se lasa la foc mediu pana carnea devine moale. Adaugam restul de ardei taiat fasii mici si lasam sa mai fiarba pana pregatim galustele de faina.
Intr-un bol punem faina, ouale si turnam apa rece cat cuprinde amestecand cu o lingura.
Intr-o oala se pune apa la fiert, adaugam sare si rupem cu o lingura galustele. Nu trebuie sa fiarba mult. Le scoatem cu o strecuratoare si le punem in apa rece, le strecuram si la final cand puiul e fiert, adaugam la sosul din cratita si amestecam cu grija. Lasam acoperit cateva minute sa se intrepatrunda gusturile si pastele sa ia din sos.
Servim cu muraturi !!
Vezi si reteta de Pui cu sos de lamaie.