Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci

de Panacris in Piine, 10 Ian 2024 | 2577 vizualizari

 

Pfff, de la mijlocul lui decembrie am scos din nou la treabă pe Maricica nr. 3 din Casa Zmeilor! A șomat vreo 2 ani, dar acum și-a scos pârleaua, cum se zice, la cca. 3 zile pun la făcut pâine!
Daa, recunosc, încă n-am avut curajul cu maia, doar varianta clasică cu drojdie uscată! ;)
Șiiii, stăteam relaxată pe canapea (să nu zic că de fapt, la duș mi-a venit ideea!!! :D) să fac o pâinică mai altfel,  cu ce mirodenii am prin casă!!!
Așa am inventat o nouă rețetă de pâine ( cred! ;) oi fi văzut ceva pe internet și mi-a rămas undeva pe retin sau într-un sertărel din căpșor!!!).
Să zic, mai bine aperitiv, că o savurezi fără altfel de ingrediente alături!
Pentru Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci am folosit urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, apa, rozmarin, nuci.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci
  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 000 cca. 500 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahăr tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • rozmarin uscat 1 linguriță,
  • miez de nuci cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci:

Iata cum se prepara Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci

Maricica nr. 3, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.

În recipientul masinii de pâine se pune apa călduță, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  120 de minute.

După cca. 10 minute adăugați pudra de boia dulce, rozmarinul uscat și miezul de nucă.

Atenție, ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschideți capacul.

Simplu și gustos dacă aveți slugoaie, vorba Bucătărașilor, dacă nu, vă puneți pe frământat și apoi lăsat la dospit cca. 30 minute, sau mai bine până a doua zi la rece. Apoi pus la copt în oale de fontă, tavă special, sau chiar într-o oală/tavă simplă! J

Spor și poftă bună!

 

Vezi si reteta de Paine cu seminte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline