Vă invit să încercați o prăjitură pufoasă, care se topește în gură. Deja știți că eu nu fac deserturi foarte dulci. Dacă vouă vă plac prăjiturile foarte dulci, mai puteți adăuga zahăr, după gust. Pentru noi a fost perfectă așa.
Pentru Reteta de prajitura cu branza si afine sunt necesare cateva ingrediente: branza de vaci, oua, smantana, zahar, faina, afine.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu branza si afine
Se amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează. Se bat abușurile spumă cu un praf de sare și se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Se pun afinele congelate într-un castron, se adaugă făina și se amestecă cu o lingură, apoi se toarnă afinele peste crema de brânză și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se toarnă crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 45 de minute.
Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească. După ce se răcește complet o porționezi.