Reteta prajitura Simi

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Ian 2024 | 3041 vizualizari

 

Am trecut la etapa aia in care incerc retetele salvate, una dintre ele este Prajitura Simi pe care am gasit-o la bucataras ''La Ancuta'', mi-a placut ce am citit in reteta si am zis ca merita incercata, este delicioasa. Am facut mici modificari,am folosit doar zahar pudra, am redus un pic zaharul din blat si am folosit o clementina , coaja si zeama, in loc de lamaie, la final am adaugat amestecate alune cu nuci prajite.
Pentru Reteta prajitura Simi sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, unt, faina, nuca, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta prajitura Simi
  • Blat - tava cu pereti detasabili 24/35 cm
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 150 g zahar pudra ( 200 g in reteta originala)
  • 6 albusuri + un praf de sare
  • 150 g faina
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • zeama si coaja clementina( lamaie in reteta originala)
  • Glazura
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • esenta rom ( eu am pus o lingura de rom bautura)
  • Decor
  • nuca prajita si taiata grosier
  • alune parajite si sarate, taiate grosier
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta prajitura Simi:

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi

Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Spuma obtinuta am incorporat-o in untul amestecat cu zahar,  am incorporat faina si praful de copt, cernute, am adaugat coaja si zeama de la o clementina si la final am adaugat nuca. Am tapetata tava ( 24/35 cm) cu hartie de copt si am intins blatul in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Cat timp blatul a stat la copt am mixat galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana si-au dublat volumul. Am scos tava din cuptor cu blatul copt si am intins glazura peste, am stins focul la cuptor si am bagat din nou tava in cuptor, am lasat cca 20 min pana ce glazura sa intarit. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca prajitura. Cat a stat prajitura sa se raceasca am facut crema. Intr-un castron am pus untul moale si l-am frecat cu zaharul pudra, am adaugat cacao si am omogenizat crema, la final am adaugat lingura cu rom si nuca macinata. 

Cand prajitura a fost rece, am intins crema deasupra si am presarat nuci si alune taiate grosier, apoi am portionat prajitura. Delicioasa, sa aveti pofta si chef sa o testati.

Vezi si reteta Felii London.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta prajitura Simi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale