Reteta de gomboti cu prune la tava

de mirela0911 in Dulciuri, 10 Dec 2023 | 4577 vizualizari

 

Am tot facut clasicele gomboturi cu prune in aceasta toamna, foarte bune de altfel, dar intr-o zi mi-a aparut pe retelele sociale un mic video cu aceasta reteta, gomboti la tava. Mi s-a parut interesanta si mai ales usor de facut in comparatie cu cele rotunde. Si pentru ca aveam cateva prune pe care le tot mutam dintr-un loc in altul, am zis ca e momentul sa incerc acea reteta. Zis si facut. Rezultatul..... usor de executat si foarte bun.

Pentru Reteta de gomboti cu prune la tava sunt necesare cateva ingrediente: lapte, zahar, gris, oua, unt, prune si pesmet.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de gomboti cu prune la tava
  • 1 litru de lapte dulce
  • 70 g zahar
  • 160 g gris
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • 10-12 buc prune

Pt. crusta:

  • 100 ml ulei
  • 300 g pesmet
  • 80 g zahar sau dupa gust
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gomboti cu prune la tava:

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune la tava

Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se lasa sa se scurga.

Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga. Se adauga pesmetul si se lasa 1-2 minute sa se rimeneasca amestecand continuu pentru a nu se arde. Se pune zaharul si scortisoara si se ametseca bine, lasand sa se mai rumeneasca putin. Cand este gata, se trage deoparte.

Intr-u bol se amesteca bine 300 ml lapte cu grisul, esenta de vanilie si oul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca se toarna in fir subtire amestecaul de mai sus, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa fiarba pana atinge consistenta unei budinci de gris. La final se adauga untul si se omogenizeaza.

Intr-o tava se pune jumatate din cantitatea de pesmet, se niveleaza si se taseaza usor. Se pune apoi jumatate din cantitatea de gris si se niveleaza. Se asaza prunele cu partea interioara in jos. Se toarna restul de budinca, se niveleaza apoi deasupra se pune restul de pesmet. Se niveleaza usor si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40 de minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se poate servi.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Galuste cu caise.

TIPS-URI

1

Zahar se poate adauga mai mult sau mai putin, in functie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gomboti cu prune la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos