Reteta de orez cu rata

de cristeena20 in Rata, 28 Ian 2024 | 1673 vizualizari

 

O reteta tipic portugheza care trebuie gatita cu rabdare si grija sa iasa un orez plin de arome si o textura nici prea seaca nici unsuroasa. Dar merita incercata!
Ingredientele pentru Reteta de orez cu rata: carne rata, legume, bacon, orez.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de orez cu rata
  • 1/2 rata
  • sare, piper, ulei
  • 1 ceapa, 1 morcov, 4 catei de usturoi, 1 ardei iute
  • dafin
  • carnat afimat
  • bacon afumat
  • 3 cani de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de orez cu rata:

Iata cum se prepara Reteta de orez cu rata

Rata se curata si se portioneaza in bucati potrivite; Calim ceapa tocata marunt, morcovul cubulete mici cu ulei de masline si o foaie de dafin, ardei iute; punem usturoi cu boia, apoi adaugam bucatile de carne. Amestecam bine si le rumenim usor, adaugam apa fierbinte pana acopera carnea. Lasam sa se fiarba foarte bine carnea (cca 1,5 h). Carnea trebuie sa se desfaca usor de pe oase. 

-Scoatem carnea si o desfacem in bucatele, fara oase. Nu aruncam oasele, nici pielea. O sa continuam sa fierbem supa cu oasele si pielea, adaugand apa si o bucata de carnat afumat impreuna cu  bacon afumat. Lasam sa fiarba pana pregatim orezul.

 In alta cratita ne punem sa facem orezul. Pentru cantitatea de carne, eu am folosit 3 cani de orez cu bob rotund. Tocam marunt o ceapa, carnat afumat si bacon afumat cubulete foarte micute.

Punem in cratita ulei de masline si calim ceapa, afumaturile si apoi 3-4 catei de usturoi; calim bine si adaugam orezul, mai calim putin toate impreuna si adaugam treptat din supa care se strecoara; adaugam treptat pe masura ce orezul se fierbe, trebuie sa fie fiert si sa nu fie lipicios, dar suficient de cremos. Gustam de condimente.

Intr-un vas termorezistent, asezam jumate din cantitatea de orez, presaram carnea si punem a doua parte de orez deasupra. Carnatul si baconul care au fost fierte in supa se taie felii si se asaza deasupra.

  Dam la cuptor preincalzit pentru aprox. 10 min.

Vezi si Reteta de rata pe varza acra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de orez cu rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu ratatuille de legume