Zilele trecute am văzut această rețetă pe un site culinar francez și imediat am pus-o în aplicare, pentru că mi-a plăcut mult. Dacă aș fi știut de ea înainte de revelion, sigur aș fi avut acesta aperitiv pe masă, pentru că este nu numai drăguț, ci și consistent și bun.
Pentru Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon sunt necesare cateva ingrediente: oua prepelita, jambon, salata.
Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon
Ouăle se fierb timp de 3 minute în apă care fierbe și în care se adaugă un praf de sare.
Cât timp ouăle fierb, se spală roșiile, câteva fire de salată, iar măslinele se desărează, dacă este cazul.
Când ouăle sunt fierte, se pun în apă rece și apoi se decojesc.
Feliile de jambon (șuncă presată) se înjumătățesc de-a lungul și se pliază.
Se umezește vârful unui ou, se trece prin semințele de mac, după care se învelește cu jambon, cu partea pliată în sus. Se sigilează cu o scobitoare și se pune pe platou. Se procedează la fel cu toate celelalte ouă.
Când s-au ”învelit” toate ouăle pregătite, se decorează platoul și se servește.
Vezi si reteta de Oua umplute cu avocado.
1
Nu depășiți timpul de fiebere al ouălor, pentru ca gălbenușurile să nu se înverzească.
2
Feliile de jambon (șuncă presată) trebuie să fie mai mult lungi, decât late, pentru ca ouăle să se poată înfășura bine.