Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

de oanapl in Mancare copii, 30 Ian 2024 | 2857 vizualizari

 

Este prima dată când am cumpărat și am mâncat praz. Am tot văzut rețete cu praz și eram foarte curioasă ce gust are. Nu am pus foarte mult în plăcintă (doar am ornat-o) pentru că nu știam dacă va fi pe placul fetelor mele. Le-a plăcut, atfel încât voi folosi praz și pe viitor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de placinta cu branza, spanac si praz
  • 7 ouă
  • 800g brânză dulce de vaci
  • 120g telemea
  • 60 g făină
  • 150 g spanac
  • Sare piper
  • 1/4 ardei gras roșu
  • 4 roșii cherry praz
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta cu branza, spanac si praz:

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea mare). Se adaugă sare (dacă mai este cazul) și piper după gust.

Se adaugă făina și se omogenizează, iar la final se adaugă spanacul pe care l-am spălat, zvântat și tocat fâșii și se omogenizează.
Se toarnă compoziția în tava unsă cu ulei și se ornează cu felii de praz, felii de ardei și roșii cherry tăiate în jumătate.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute și se lasă să se rumenească deasupra.
Se lasă să se răcorească și se servește.

Vezi si reteta de Tarta cu verdeturi si branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu branza, spanac si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]