Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

de oanapl in Mancaruri de legume, 24 Ian 2024 | 1546 vizualizari

 

Shakshuka este un preparat nord-african, foarte delicios si ușor de facut. Se prepară pentru micul dejun cât și la prânz. Il Intalnim si in bucataria evreiasca, unde probabil a fost introdus de evreii din Tunisia si alti evrei maghrebieni, dar si in Turcia (Saksuka) si in Spania (Pisto).
Pentru Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita sunt necesare cateva ingrediente: ceapa, ardei, usturoi, oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 roșie pasată
  • 1 linguriță oregano
  • boia de ardei dulce
  • 6 ouă de prepeliță
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita:

Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie puțin.
Se adaugă rosia pasată, sare și condimentele și se amestecă. Se adaugă o căniță mică de apă (20ml) și se lasă să fiarbă acoperit cu un capac, până când sosul scade la jumătate.
Se fac gropițe în sosul de roșii și ardei și se adaugă ouăle.
Se acoperă din nou tigaia cu capac și se lasă pe foc mic, încă 3-4 minute sau până când ouăle sunt gata.
Se stinge focul, se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat și se servește imediat, cu lipii sau pâine prăjită.

Vezi si reteta de Shakshuka cu rosii si ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

05.02.2024, 18:09

Neapărat trebuie să o încerci, Cris!

oanapl 1

05.02.2024, 18:09

Mulțumesc, Laura! Așa este!

Rocsi 1

07.02.2024, 19:53

Este o mancare tare buna si gustoasa !Daca mai ai si un colt de paine calda langa, masa este grozava!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci