Reteta de fursecuri reni, cu unt

de Ana S_I_D in Dulciuri, 28 Dec 2023 | 1519 vizualizari

 

"Retete pentru masa de Craciun"

Pentru Mos Craciun am pregatit alaturi de copii mei niste fursecuri decorate in forma de reni.

Nu exista alt mod mai frumos mai ales in preajma sarbatorilor sa il petreci alaturi de familie. Stiu ca toate gospodinele pregatesc bucate pe alese dar trebuie sa acordam o atentie si celor mici pentru a nu se simti neglijati iar cel mai bun mod in a-i integra in tainele bucatarie este acela de a face fursecuri si a-i lasa pe ei sa le decoreze.
Pentru Reteta de fursecuri reni, cu unt am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 50 g miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g migdale macinate
  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • Pentru decor: ciocolata si bomboane
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de fursecuri reni, cu unt:

iata cum se prepara Reteta de fursecuri reni, cu unt

Intr-un bol am adaugat cele doua oua alaturi de un praf de sare si am inceput sa le mixez.

Am adaugat zaharul cristal peste oua, l-am incorporat, dupa care a venit randul zaharului vanilat sa fie adaugat in compozitie.

Eu am avut mierea mai groasa si solida, ceea ce arata ca este foarte buna si am adaugat-o in compozitia obtinuta mai sus.

Am pus esenta de vanilie pentru un gust mult mai bun si migdalele macinate dupa care am amestecat bine ingredientele.

Am adaugat treptat in compozitia obtinuta faina, pana ce aluatul a inceput sa prinda forma. Tot acum se adauga si praful de copt, dar cum eu am uitat, l-am adaugat la final.

Pentru fragezimea fursecurilor am adaugat untul in aluatul obtinut si l-am incorporat cu mainile. Am dat aluatul la rece minim 1 ora.

Dupa ce aluatul s-a racit, l-am intins pe masa infainata pana am obtinut o foaie de 0,5 cm, acum depinde de fiecare persoana cat de groase sau subtiri doreste fursecurile.

Am decupat fursecurile si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor preincalzit la 180°C, timp de 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca.

Am decorat fursecurile cu ciocolata topita si drajeuri. Sper sa va placa reteta mea de fursecuri reni cu unt, pentru Mosu'. Pofta buna!

Vezi si reteta de Fursecuri Arici.

TIPS-URI

1

Aluatul se lasa la rece. Se pot decupa fursecurile cu ajutorul unui pahar. Se deseneaza renii cu ciocolata topita dupa care se asaza bomboanele de ciocolata, iar cand se intareste, nu vor mai cadea bomboanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de fursecuri reni, cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )