"Retete pentru masa de Craciun"
Pentru Mos Craciun am pregatit alaturi de copii mei niste fursecuri decorate in forma de reni.
Nu exista alt mod mai frumos mai ales in preajma sarbatorilor sa il petreci alaturi de familie. Stiu ca toate gospodinele pregatesc bucate pe alese dar trebuie sa acordam o atentie si celor mici pentru a nu se simti neglijati iar cel mai bun mod in a-i integra in tainele bucatarie este acela de a face fursecuri si a-i lasa pe ei sa le decoreze.
Pentru Reteta de fursecuri reni, cu unt am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt.
iata cum se prepara Reteta de fursecuri reni, cu unt
Intr-un bol am adaugat cele doua oua alaturi de un praf de sare si am inceput sa le mixez.
Am adaugat zaharul cristal peste oua, l-am incorporat, dupa care a venit randul zaharului vanilat sa fie adaugat in compozitie.
Eu am avut mierea mai groasa si solida, ceea ce arata ca este foarte buna si am adaugat-o in compozitia obtinuta mai sus.
Am pus esenta de vanilie pentru un gust mult mai bun si migdalele macinate dupa care am amestecat bine ingredientele.
Am adaugat treptat in compozitia obtinuta faina, pana ce aluatul a inceput sa prinda forma. Tot acum se adauga si praful de copt, dar cum eu am uitat, l-am adaugat la final.
Pentru fragezimea fursecurilor am adaugat untul in aluatul obtinut si l-am incorporat cu mainile. Am dat aluatul la rece minim 1 ora.
Dupa ce aluatul s-a racit, l-am intins pe masa infainata pana am obtinut o foaie de 0,5 cm, acum depinde de fiecare persoana cat de groase sau subtiri doreste fursecurile.
Am decupat fursecurile si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor preincalzit la 180°C, timp de 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca.
Am decorat fursecurile cu ciocolata topita si drajeuri. Sper sa va placa reteta mea de fursecuri reni cu unt, pentru Mosu'. Pofta buna!
Vezi si reteta de Fursecuri Arici.
1
Aluatul se lasa la rece. Se pot decupa fursecurile cu ajutorul unui pahar. Se deseneaza renii cu ciocolata topita dupa care se asaza bomboanele de ciocolata, iar cand se intareste, nu vor mai cadea bomboanele.