Dacă am jucărie nouă am mai pregătit o nouă rundă de nuci, de data asta pe modelul clasic numai bune de pus în colecția "Rețete pentru masa de Crăciun".
Spor și poftă bună!
Pentru Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos am folosit ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, biscuiti, lapte condensat, dulceata si nuca de cocos.
Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos
Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.
Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.
Adăugăm făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.
Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.
Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.
Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.
Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.
Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă.
Acestea se mărunțesc, se pun într-un vas de mărunțit, se adaugă dulceața de vișine, esența de rom, biscuții Oreo, laptele condesat, uleiul de cocos, sare, nuca de cocos și untul la temperatura camerei.
Apoi se mixează amestec ușor până ce se va obține o cremă omogenă.
Cojile de nuci se vor umple cu crema obținută, se unesc două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos răzuită.
Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară.
Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)
Vezi si reteta de Nuci umplute.