Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

de Ksenya in Supe, 29 Ian 2024 | 4235 vizualizari

 

O supa interesanta si neobisnuita pentru mine.
Se face in mai feluri, cu cartofi, cu piure sau si, si. Eu am ales s-o fac cu piure.
Puteti incerca si cu cartofi.
Ingredientul cheie este pestele, egelfinul afumat pe care eu nu l-am gasit pe piata.
Egelfinul este un peste care face parte din familia codului si deci l-am inlocuit cu codul afumat.
Cantitatile la ingrediente sunt orientative .Va las pe voi sa adaugati sau sa diminuati cantitatile in functie de consistenta pe care o preferati.
Sursa de inspiratie aici
Pentru reteta de Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World avem nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, patrunjel, cod afumat, ceapa, unt, piure cartofi.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World
  • 600-700 ml lapte
  • o legatura patrunjel
  • 300 -400 g cod afumat
  • o ceapa
  • 4 linguri unt
  • o cana (250g) piure de cartofi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Pentru servit
  • paine prajita.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World:

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci faceti un piure clasic din 4 -5  cartofi.

Intr-o cratita adaugam laptele, foaia de dafin si tulpinele de la legatura de patrunjel.

La foc mic lasam sa fiarba incet 4-5. min, dupa care adaugam pestele si mai fierbem 3 min.

Oprim flacara, lasam sa mai infuzeze, dupa care scoatem pestele si-l lasam un pic sa racoreasca, apoi il taiem bucatele.

Supa o strecuram si adaugam piureul, pestele si ceapa calita in unt.

Lasam sa dea in clocot, potrivim de sare si piper.

Oprim flacara si adaugam frunzele ramase de la legatura de patrunjel.

Lasam acoperit 10-15 min.

 Supa este gata!

Pofta mare!

 

Vezi si reteta de Supa 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ceapa se soteaza in unt fara a o carameliza, atat cat devine traslucida si un pic marginile aurii.

2

Pentru o consistenta mai bogata, puteti adauga cartofi cubulete fierti, ou posat, smantana sau oua fierte de prepelita.

3

Aveti grija la sare, pestele este deja sarat.

4

Daca doriti mai mult gust de peste, adaugati un cub concentrat de peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)