O supa interesanta si neobisnuita pentru mine.
Se face in mai feluri, cu cartofi, cu piure sau si, si. Eu am ales s-o fac cu piure.
Puteti incerca si cu cartofi.
Ingredientul cheie este pestele, egelfinul afumat pe care eu nu l-am gasit pe piata.
Egelfinul este un peste care face parte din familia codului si deci l-am inlocuit cu codul afumat.
Cantitatile la ingrediente sunt orientative .Va las pe voi sa adaugati sau sa diminuati cantitatile in functie de consistenta pe care o preferati.
Sursa de inspiratie aici
Pentru reteta de Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World avem nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, patrunjel, cod afumat, ceapa, unt, piure cartofi.
Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World
Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci faceti un piure clasic din 4 -5 cartofi.
Intr-o cratita adaugam laptele, foaia de dafin si tulpinele de la legatura de patrunjel.
La foc mic lasam sa fiarba incet 4-5. min, dupa care adaugam pestele si mai fierbem 3 min.
Oprim flacara, lasam sa mai infuzeze, dupa care scoatem pestele si-l lasam un pic sa racoreasca, apoi il taiem bucatele.
Supa o strecuram si adaugam piureul, pestele si ceapa calita in unt.
Lasam sa dea in clocot, potrivim de sare si piper.
Oprim flacara si adaugam frunzele ramase de la legatura de patrunjel.
Lasam acoperit 10-15 min.
Supa este gata!
Pofta mare!
Vezi si reteta de Supa
1
ceapa se soteaza in unt fara a o carameliza, atat cat devine traslucida si un pic marginile aurii.
2
Pentru o consistenta mai bogata, puteti adauga cartofi cubulete fierti, ou posat, smantana sau oua fierte de prepelita.
3
Aveti grija la sare, pestele este deja sarat.
4
Daca doriti mai mult gust de peste, adaugati un cub concentrat de peste