Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

de Ksenya in Supe, 29 Ian 2024 | 3686 vizualizari

 

O supa interesanta si neobisnuita pentru mine.
Se face in mai feluri, cu cartofi, cu piure sau si, si. Eu am ales s-o fac cu piure.
Puteti incerca si cu cartofi.
Ingredientul cheie este pestele, egelfinul afumat pe care eu nu l-am gasit pe piata.
Egelfinul este un peste care face parte din familia codului si deci l-am inlocuit cu codul afumat.
Cantitatile la ingrediente sunt orientative .Va las pe voi sa adaugati sau sa diminuati cantitatile in functie de consistenta pe care o preferati.
Sursa de inspiratie aici
Pentru reteta de Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World avem nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, patrunjel, cod afumat, ceapa, unt, piure cartofi.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World
  • 600-700 ml lapte
  • o legatura patrunjel
  • 300 -400 g cod afumat
  • o ceapa
  • 4 linguri unt
  • o cana (250g) piure de cartofi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Pentru servit
  • paine prajita.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World:

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci faceti un piure clasic din 4 -5  cartofi.

Intr-o cratita adaugam laptele, foaia de dafin si tulpinele de la legatura de patrunjel.

La foc mic lasam sa fiarba incet 4-5. min, dupa care adaugam pestele si mai fierbem 3 min.

Oprim flacara, lasam sa mai infuzeze, dupa care scoatem pestele si-l lasam un pic sa racoreasca, apoi il taiem bucatele.

Supa o strecuram si adaugam piureul, pestele si ceapa calita in unt.

Lasam sa dea in clocot, potrivim de sare si piper.

Oprim flacara si adaugam frunzele ramase de la legatura de patrunjel.

Lasam acoperit 10-15 min.

 Supa este gata!

Pofta mare!

 

Vezi si reteta de Supa 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ceapa se soteaza in unt fara a o carameliza, atat cat devine traslucida si un pic marginile aurii.

2

Pentru o consistenta mai bogata, puteti adauga cartofi cubulete fierti, ou posat, smantana sau oua fierte de prepelita.

3

Aveti grija la sare, pestele este deja sarat.

4

Daca doriti mai mult gust de peste, adaugati un cub concentrat de peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu unt si chimen