Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Rulada de curcan cu legume
Postat de: GeorgianaGrigorescu in CurcanAm portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu spanac si oua...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMai intai, topim ciocolata impreuna cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, pana acesta se topeste. Peste albusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit. Intr-un vas...Citeste continuarea
Desert pasca cu smantana
Postat de: RODIMUR in DulciuriSmântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie,...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci cu crutoane...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati. Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu dovlecei
Postat de: oanapl in CurcanCureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan...Citeste continuarea
Desert briose cu morcovi
Postat de: dantes in DulciuriSe pregatesc 3 amestecuri 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2.Faina + praful de copt + sarea + scortisoara 3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul. Peste...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeSe taie marunt verdeturile. Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, (...Citeste continuarea
Desert cozonac cu iaurt umplut cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pregatesc ingredientele inainte de inceperea lucrului cu o ora, aducandu-le la temperatura camerei. Intr-un pahar, se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand se dizolva. Se lasa 10-15...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, dam branza prin razatoare, adaugam sare, chimenul, amestecam, dupa care adaugam laptele in care am dizolvat praful de copt, untura, untul moale la temperatura camerei. Adaugam...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: cristinutanicolita in PuiSpalam ficateii si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pieptul de pui il spalam si il fierbem in apa cu sare, avand grija ca in timpul fierberii, sa luam spuma. Dupa ce au fiert...Citeste continuarea
Drob de ficatei de pui
Postat de: oanapl in FicatToci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete. Ouale (4 buc) le...Citeste continuarea
Aperitiv terina de legume cu sunca...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...Citeste continuarea
Drob de champignons
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de...Citeste continuarea
Drob din carne de curcan cu...
Postat de: oanapl in CurcanSpeli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriPunem stafidele la hidratat, in apa calda cu rom. Dam drumul la cuptor. Batem cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Incorporam urda, smantana si untul taiat. Omogenizeaza totul...Citeste continuarea
Desert prajitura Visul dulce
Postat de: Meea in PrajituriPentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni
Postat de: CameliaComan in TorturiBlat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta...Citeste continuarea
Desert negresa cu fistic si fructe
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat cuburi si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste. In alt vas, batem ouale cu zaharul, un praf de sare, pana ce isi...Citeste continuarea
Ied la cuptor
Postat de: dantes in OaieSpalam bine carnea de ied, o transam, o impanam cu usturoiul taiat in doua. Condimentam cu sare, piper, cimbru, boia afumata dupa gust si masam putin, sa intre aromele in carne.Taiem subtire...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de spanac cu crema...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriBati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat, trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile. Adaugi faina cernuta cu praful de copt,...Citeste continuarea
Desert pasca
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pune faina intr-un castron si se amesteca cu untura sau cu margarina ( depinde ce se foloseste). Se adauga sarea, zaharul si zaharul vaniliat, oul, iar la urma, se adauga faina. Se framanta...Citeste continuarea
Sarmale in foi de stevie sau totike
Postat de: trifadalia in PorcSe oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale. Carnea impreuna cu ceafa afumata si...Citeste continuarea
Desert baigli/cozonac unguresc
Postat de: CameliaComan in DulciuriPunem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...Citeste continuarea
Supa de stevie cu smantana
Postat de: eumimi in SupeMai intai, punem la fiert ceapa taiata julien, impreuna cu morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Adaugam si un praf de sare. Le lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam si stevia...Citeste continuarea
Aperitiv oua rosii
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la...Citeste continuarea
Supa de sparanghel
Postat de: sufletista in SupeIntr-o oala, calim ceapa in untul topit, impreuna cu uleiul, pana devine transparenta, adaugam usturoiul pisat, cartofii taiati cubulete, sparanghelul taiat bucati cca. 2 cm. Adaugam apa, sare,...Citeste continuarea
Desert floricele umplute cu pasta...
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se...Citeste continuarea
Drob Pascal
Postat de: ancutsa in FicatSe pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu bezea, cacao si...
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-un castronel, se farama drojdia si se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Pasta obtinuta se lasa la crescut aprox 15...Citeste continuarea
Desert fursecuri (la presa)...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa,...Citeste continuarea
Desert pasca poloneza
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se...Citeste continuarea
Desert nuci umplute cu nutella
Postat de: sufletista in DulciuriMixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nutella si fructe
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar...Citeste continuarea
Desert pasca
Postat de: ancutsa in PrajituriSe pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se...Citeste continuarea
Aperitiv torta Pasqualina
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator. Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram....Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si cafea
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCreierul se curata de pielite si se spala bine. Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si smantana
Postat de: Criss in DulciuriIn cuva masinii de paine, se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si deasupra drojdia uscata. Se...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat cu branza...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si doua creme
Postat de: Adele in PrajituriPentru inceput, se pregateste aluatul, intr-un vas se pun ingredientele, treptat, si se framanta totul foarte bine. Aluatul va fi usor lipicios, dar super fain si usor de folosit. Se imparte in...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata cu...
Postat de: Valclaudia in PorcCeapa o spalam si o tocam. Ardeii se spala si se taie bucatele. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Carnea tocata se amesteca cu albusul de ou, sare si piper dupa gust. Parte alba de...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite cu hartie...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOuale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de portocale...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeafa de porc se condimenteaza pe ambele parti, se pune intr-un vas de ceramica, se stropesc cu ulei de masline. Ceapa se taie rondele si se asaza in tava langa carne. Stoarcem cele 2...Citeste continuarea
Salata proaspata cu fasole
Postat de: gurita_ta2005 in SalateSalata se spala bine si se taie fasii, dupa care se aranjeaza in castron. Punem ceapa rosie taiata solzisori si rosia rondele. Punem fasolea clatita sub jet de apa si scursa si porumbul....Citeste continuarea
Orez cu mazare si porumb
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si orezul clatit sub jet de apa rece, punem apa cat sa acopere, iar cand scade, completam. Cand e aproape gata, punem...Citeste continuarea
Aperitiv oua de Pasti romanesti
Postat de: andra001 in Aperitive / GarnituriAnul acesta am adaugat un nou DELICIU DE PASTE! Pentru aceasta reteta, vom degresa ouale cu apa rece si sapun sau detergent de vase, apoi le vom lasa sa se usuce. Intre timp, ne ocupam de...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: andra001 in SalateVinetele trebuie sa fie bine coapte. Se lasa sa se scurga de zeama. Se maruntesc cu un tocator din lemn, pana devin ca o pasta. Se fierbe un ou moale, iar celalalt ou se fierbe tare. Intr-un...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat 2
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSeparam albusurile de ou intr-un castron, iar in celalalt, punem galbenusurile pe care le mixam cu zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie si branza de vaci. Albusurile se bat spuma cu...Citeste continuarea