Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare, piper, ardei boia dulce, marar tocat si cele 2 oua. Amestecam bine.
Punem faina intr-o farfurie. Dam chiftelutele prin faina si le punem in tava ( neunsa cu ulei si netapetata). Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute.
Cat timp stau chiftelele la cuptor, pregatim sosul marinat.
Calim in ulei incins ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare. Adaugam bulionul, 1 cana de apa, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust. Lasam la fiert 20-25 de minute. La final adaugam marar verde tocat marunt.
1
Se poate folosi ceapa si usturoi verde.