Gratin de cartofi si carne argentinian

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Mai 2017 | 3035 vizualizari

 


 
Dupa reteta Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien, va propun o varianta cu carne de porc.
Este un fel de mancare familial foarte des intalnit pe site-utile de bucatarie din Argentina. Pe bune dreptate, caci este un fel de mancare complet; cartofi, legume carne...totul gratinat cu smantana.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastel-de-cerdo-y-batatas-gratin.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cotlete frumoase de porc
  • 150 g de mazare ( proaspata, curatata si congelata)
  • 2 cepe esalota
  • 10 rosii cherry
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura pudra fond de vitel (sau un 1 cub Knorr )
  • 10 cl de vin alb
  • 15 cl apa fiarta
  • 25 cl de smantana
  • 60 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii subtiri de bacon afumat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi si carne argentinian:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. 

Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte. 

Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.

Se scoate carnea si punem la prajit ceapa.

Adaugati carnea taiata bucatele si vinul alb.

Puneti mazarea si rosiile taiate.

Adaugati pudra de vitel diluata in apa fiarta, cimbru, dafin, bulionul de rosii si amestecati.

Puneti sare si piper, boia de ardei si amestecati timp de 8-10 minutes.

Intr-un vas de copt uns, puneti un strat de cartofi si peste el 2 linguri de smantana, sare si piper.

Varsati apoi amestecul carne-legume si puneti deasupra restul de cartofi.

Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Decorati cu feliile de bacon afumat.

Se coace la 200 ° C, timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 

Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.

Este si mai bun a 2a zi, reincalzit.

TIPS-URI

1

Este si mai bun a 2a zi reincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi si carne argentinian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la capac