Desert cornulete cu rahat

de claudiaO in Dulciuri, 15 Mai 2017 | 4188 vizualizari

 

Un dulce bun si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de apa
  • 1 cana de ulei
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • 1 vf de cutit sare
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Punem oul, uleiul si apa intr-un castron incapator si amestecam; adaugam sarea si bicarbonatul stins cu 3 lingurite de otet si incepem sa punem faina. Amestecam la inceput, cu lingura, pana prinde consistenta, apoi trecem la framantat pana obtinem un aluat placut la atingere si nelipicios. Infoliem aluatul si il dam la frigider, o jumatate de ora, pana taiem rahatul bucatele.

Intindem o foaie subtirica, sub forma de cerc si taiem in triunghiuri; punem bucatele de rahat in centru si rulam, formand cornulete.

Coacem la foc potrivit, pana se rumenesc frumos. Le tavalim calde prin zahar vanilat si servim langa o cana cu lapte cald.

TIPS-URI

1

pentru un plus de gust, putem adauga langa bucatica de rahat, un sfert de nuca sau aluna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac varianta N