O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc, Merişor, pentru reţetă!
Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.
Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron.
În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.
Adăugăm o cană cu apă, boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, pasta iute de ardei, ardeii copţi rupţi fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea.
Dăm vasul la cuptor la foc potrivit.
Pentru găluşte, se pune apă la fiert.
Batem ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adăugăm făină până obţinem o ciulama mai groasă.
Se pun cu lingura ca şi găluştele de griş în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia.
Se fierb cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.
În mâncarea de la cuptor, adăugăm smântâna lichidă ( punem întâi câteva linguri de sos fierbinte în smântâna rece şi amestecăm bine ca să aducem la aceeaşi temperatură, apoi turnăm în oala mare) şi găluştele scurse de apa în care au fiert.
Se amestecă şi se potriveste de sare şi piper.
Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi dăm deoparte şi presărăm verdeţurile tocate fin.
Poftă bună!