Blat:
Sirop:
Crema:
Decor:
Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde.
Mixam pana la omogenizare, apoi renuntam la mixer.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Cu o lingura de lemn, incorporam in amestecul de galbenusuri, cate putin din spuma si cate o lingura de faina proaspat cernuta pana la incorporarea intregii cantitati.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dupa ce turnam compozitia in tava, nivelam uniform si dam tava la cuptor pana trece blatul testul cu scobitoarea (25 minute, cu functia de coacere cu ventilatie).
Pentru sirop, punem la foc, apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele de zahar. Lasam la racorit.
Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de tava, apoi il stropim cu apa de trandafiri si sirop de zahar.
Pentru crema, am topit ciocolata rupta bucati in cca 200 gr. frisca lichida, la foc mic, apoi am lasat sa se racoreasca pentru a putea fi transferata pentru cel putin o ora la frigider.
Dupa scurgerea acestui timp, am scos ciocolata topita de la rece, am mixat-o cu restul de frisca, tot rece de la frigider, la final, am incorporat si jeleul de zmeura.
Pentru un roz mai intens, am adaugat foarte putin colorant alimentar rosu.
Am intins 90% din crema in strat uniform peste blatul din tava, am taiat marginile prajiturii, apoi am portionat prajitura.
Am presarat nuca de cocos peste prajiturele, am pus crema ramasa in posh, pentru a obtine degradeul, am trasat inainte niste dungi de colorant gel in interiorul saculetului cu scobitoarea, apoi am pus crema si am decorat dupa inspiratie.
La final, am asezat banutii de ciocolata, pudrati cu putin sclipici alimentar, fructele dezghetate si tinute pe servetele absorbante pentru a scapa de lichidul in exces.
Am dat tava la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!