A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert gogosi pufoase umplute cu...

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Aluat: Pregatim mai intai maiaua. Amestecam intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, putina faina si lapte cat sa obtinem o crema omogena, pe care o lasam la crescut 10 minute. Dupa aceea,...Citeste continuarea

Desert chec in trei culori

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

  Separam gălbenușurile de albușuri.    Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am...Citeste continuarea

Fasole verde cu ardei / si paste

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati...Citeste continuarea

Tortellini cu broccoli

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

 Puneti la fiert broccoli in apa clocotita cu sare. Feliati carnaciorii .. Curatati usturoiul si-l feliati. Spalati si taiati in doua rosiile. Dupa 4-5...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu sunculita...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și...Citeste continuarea

Desert mendiants cu ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor.  Topiti ciocolata la bain-marie. Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. ...Citeste continuarea

Ciorba de oase cu zeama de varza

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Se spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa...Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si zmeura

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi...Citeste continuarea

Prepelite cu struguri si coniac

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac. Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru. Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita. Scurgeti stafidele...Citeste continuarea

Desert pariziene simple

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina (în care s-a amestecat praful de sare) într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, zahărul și oul. Se răzuiește lămâia și se amestecă...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci

Postat de: ancutsa in Paste

  Pentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam...Citeste continuarea

Sandwich cu pui si sfecla

Postat de: rocsi_1612 in Sandvisuri

Puiul: Amestecati toate condimentele pentru pui cu uleiul si usturoiul curatat si taiat feliute. Copanelele le spalati, le stergeti cu niste servetele si le crestati bine, pana la os. Le...Citeste continuarea

Friptura din muschi de porc in bere

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate...Citeste continuarea

Smoothie cu kiwi, rodie si clementine

Postat de: autodiag in Love Smoothies

Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la  blender . Se toarna sucul obtinut in doua pahare. Rodia se taie pe jumatate, apoi se aleg...Citeste continuarea

Desert croissante cu ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros. Peste aluatul...Citeste continuarea

Paine impletita, cu mix de seminte

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe...Citeste continuarea

Desert oreo Cupcakes

Postat de: Meea in Dulciuri

  Brioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere. Adăugăm apoi laptele,...Citeste continuarea

Desert prajitura saseasca cu branza...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare. Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si nuca

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul: Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mar si frisca

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert crema de lamaie, la pahar

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Lămâia se spală bine în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un șervet curat. Se răzuiește coaja de lămâie (fără partea albă)...Citeste continuarea

Aperitiv placinte Poale-n brau

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem...Citeste continuarea

Jambon la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu cartofi

Postat de: AlexTeacher in Porc

Taie ceapa cubulete; Pune ulei intr-o cratita si caleste ceapa; Toaca usturoiul si pune-l si pe-acesta; Asezoneaza cu sare si piper; Adauga  carnea taiata cubulete;...Citeste continuarea

Ciorba cu fasole fideluta galbena

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici. Am...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat...Citeste continuarea

Desert nuci cu crema de nuca si gem...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut...Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de: sufletista in Prajituri

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,...Citeste continuarea

Desert rapid cu piscoturi si crema...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm crema de ciocolată. Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere. Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste...Citeste continuarea

Gyros cu carne de porc

Postat de: cristina1985 in Porc

Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte)...Citeste continuarea

Desert cornulete bicolore cu...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....Citeste continuarea

Desert cheesecake cu Pomelo

Postat de: panacris in Prajituri

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se...Citeste continuarea

Budinca de legume cu carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Batem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea...Citeste continuarea

Desert prajiturele cu ganache de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...Citeste continuarea

Desert crema de portocale, la pahar

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...Citeste continuarea

Desert pere posate in vin

Postat de: xana in Dulciuri

Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem...Citeste continuarea

Desert trufe cu pudra de roscove

Postat de: mitinita in Dulciuri

Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti,...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu condimente

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul. Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul...Citeste continuarea

Desert prajitura dietetica

Postat de: dantes in Retete diabetici

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se pune la cuptor intr-o tava unsa si tapetata 25 minute, la 150 grade C.  Pentru crema se amesteca in apa calda proteina de mazare timp de 2...Citeste continuarea

Aperitiv mini gugulufi

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza...

Postat de: katty in Prajituri

Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste....Citeste continuarea

Naut cu spanac si oua

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam spanacul, il spalam si il scurgem, apoi il taiem fasii. Intr-o tigaie (pe care o putem pune la cuptor), punem uleiul la foc mic si cand este incins, adaugam usturoiul tocat fin, apoi...Citeste continuarea

Chefal pe pat de lamaie

Postat de: panacris in Peste

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea

Desert minipavlova cu capsune si afine

Postat de: mady90 in Dulciuri

Mod preparare bezea: Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza...

Postat de: Oana in Prajituri

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate...Citeste continuarea

Merlucius crocant cu fasole verde...

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase. Curatati cu grija  pestele pe interior unde...Citeste continuarea

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe

Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce,...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce. Galbenusurile se amesteca cu smantana,...Citeste continuarea

Tocanita ardeleneasca de porc, cu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Carnatul se portioneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent. Eu nu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]