Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert gogosi pufoase umplute cu...
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAluat: Pregatim mai intai maiaua. Amestecam intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, putina faina si lapte cat sa obtinem o crema omogena, pe care o lasam la crescut 10 minute. Dupa aceea,...Citeste continuarea
Desert chec in trei culori
Postat de: UrsanMihaela in DulciuriSeparam gălbenușurile de albușuri. Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am...Citeste continuarea
Fasole verde cu ardei / si paste
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeAm lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati...Citeste continuarea
Tortellini cu broccoli
Postat de: mihaelar63 in TortelliniPuneti la fiert broccoli in apa clocotita cu sare. Feliati carnaciorii .. Curatati usturoiul si-l feliati. Spalati si taiati in doua rosiile. Dupa 4-5...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu sunculita...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și...Citeste continuarea
Desert mendiants cu ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriÎncepeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. Topiti ciocolata la bain-marie. Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. ...Citeste continuarea
Ciorba de oase cu zeama de varza
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeSe spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa...Citeste continuarea
Desert strudel cu branza si zmeura
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi...Citeste continuarea
Prepelite cu struguri si coniac
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePuneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac. Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru. Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita. Scurgeti stafidele...Citeste continuarea
Desert pariziene simple
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune făina (în care s-a amestecat praful de sare) într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, zahărul și oul. Se răzuiește lămâia și se amestecă...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci
Postat de: ancutsa in PastePentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam...Citeste continuarea
Sandwich cu pui si sfecla
Postat de: rocsi_1612 in SandvisuriPuiul: Amestecati toate condimentele pentru pui cu uleiul si usturoiul curatat si taiat feliute. Copanelele le spalati, le stergeti cu niste servetele si le crestati bine, pana la os. Le...Citeste continuarea
Friptura din muschi de porc in bere
Postat de: eumimi in PorcMai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate...Citeste continuarea
Smoothie cu kiwi, rodie si clementine
Postat de: autodiag in Love SmoothiesFructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender . Se toarna sucul obtinut in doua pahare. Rodia se taie pe jumatate, apoi se aleg...Citeste continuarea
Desert croissante cu ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriIncalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros. Peste aluatul...Citeste continuarea
Paine impletita, cu mix de seminte
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe...Citeste continuarea
Desert oreo Cupcakes
Postat de: Meea in DulciuriBrioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere. Adăugăm apoi laptele,...Citeste continuarea
Desert prajitura saseasca cu branza...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare. Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si nuca
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul: Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mar si frisca
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriGalbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Desert crema de lamaie, la pahar
Postat de: RODIMUR in DulciuriLămâia se spală bine în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un șervet curat. Se răzuiește coaja de lămâie (fără partea albă)...Citeste continuarea
Aperitiv placinte Poale-n brau
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem...Citeste continuarea
Jambon la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu cartofi
Postat de: AlexTeacher in PorcTaie ceapa cubulete; Pune ulei intr-o cratita si caleste ceapa; Toaca usturoiul si pune-l si pe-acesta; Asezoneaza cu sare si piper; Adauga carnea taiata cubulete;...Citeste continuarea
Ciorba cu fasole fideluta galbena
Postat de: Constelatialeu in CiorbePentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici. Am...Citeste continuarea
Desert placinte cu mere
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat...Citeste continuarea
Desert nuci cu crema de nuca si gem...
Postat de: andaoana in DulciuriPregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut...Citeste continuarea
Desert prajitura Albinita
Postat de: sufletista in PrajituriFoi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,...Citeste continuarea
Desert rapid cu piscoturi si crema...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm crema de ciocolată. Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere. Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste...Citeste continuarea
Gyros cu carne de porc
Postat de: cristina1985 in PorcPulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte)...Citeste continuarea
Desert cornulete bicolore cu...
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....Citeste continuarea
Desert cheesecake cu Pomelo
Postat de: panacris in PrajituriBiscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se...Citeste continuarea
Budinca de legume cu carne de porc
Postat de: eumimi in PorcBatem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea...Citeste continuarea
Desert prajiturele cu ganache de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPrajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...Citeste continuarea
Desert crema de portocale, la pahar
Postat de: RODIMUR in DulciuriPortocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...Citeste continuarea
Desert pere posate in vin
Postat de: xana in DulciuriCuratam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem...Citeste continuarea
Desert trufe cu pudra de roscove
Postat de: mitinita in DulciuriBiscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti,...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu condimente
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul. Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul...Citeste continuarea
Desert prajitura dietetica
Postat de: dantes in Retete diabeticiPentru blat se amesteca toate ingredientele si se pune la cuptor intr-o tava unsa si tapetata 25 minute, la 150 grade C. Pentru crema se amesteca in apa calda proteina de mazare timp de 2...Citeste continuarea
Aperitiv mini gugulufi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCiupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata, cu branza...
Postat de: katty in PrajituriIntr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste....Citeste continuarea
Naut cu spanac si oua
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam spanacul, il spalam si il scurgem, apoi il taiem fasii. Intr-o tigaie (pe care o putem pune la cuptor), punem uleiul la foc mic si cand este incins, adaugam usturoiul tocat fin, apoi...Citeste continuarea
Chefal pe pat de lamaie
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea
Desert minipavlova cu capsune si afine
Postat de: mady90 in DulciuriMod preparare bezea: Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de branza...
Postat de: Oana in PrajituriMixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate...Citeste continuarea
Merlucius crocant cu fasole verde...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase. Curatati cu grija pestele pe interior unde...Citeste continuarea
Supa cu legume verzi, linte si iaurt
Postat de: mihaelar63 in SupePrazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce,...
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce. Galbenusurile se amesteca cu smantana,...Citeste continuarea
Tocanita ardeleneasca de porc, cu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se spala si se taie cuburi potrivite. Carnatul se portioneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent. Eu nu...Citeste continuarea