Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita si se adauga ceapa si ardeii, taiate cubulete.
Se calesc putin, apoi se adauga boiaua, fulgii de chilli, sarea, pasta de ardei si pasta de rosii, apoi carnea.
Se adauga apa, cat sa acopere tot si se lasa sa fiarba, la foc mediu, 50-60min.
Daca scade prea mult, se mai adauga apa.
Cand este fiarta carnea, se scoate intr-un alt vas.
Cele doua smantani se amesteca cu zeama in care a fiert carnea, punandu-se putin cate putin, pana ajunge la aceeasi temperatura.
Sosul rezultat se pune pe foc pentru cateva minute.
Intre timp, se pregatesc galustele de faina.
Se bate oul spuma cu sarea, apoi se adauga uleiul si faina. Se ia cu furculita din aluat si se pune intr-un vas cu apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, se scot.
Galustele se adauga in sos, la fel si carnea.
Se mai lasa pe foc 2-3 min., apoi se adauga patrunjel tocat.