Sparanghel a la dijonaise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 17 Mar 2018 | 3003 vizualizari

 

Friptura se poate inlocui cu ciuperci la gratar, in zilele in care tinem post.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 linguri maioneza
  • ceapa verde tocata marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel a la dijonaise:

Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. 

Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot.  Se sareaza apa si se pune sparanghelul in apa. Se reduce focul, se pune capac si se fierbe 10 minute. Se scurge apa si se trece sparanghelul printr-un jet de apa rece pentru a intrerupe procesul de fierbere. 

Se aranjeaza pe un platou. Se amesteca bine cu telul uleiul, otetul si mustarul. Se adauga maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se toarna sosul de mustar peste sparanghel, deasupra se presara ceapa verde tocata si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel a la dijonaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta