Desert prajitura Craiasa zapezii

de trifadalia in Prajituri, 16 Mar 2018 | 19025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 5 gr praf de copt ( jumate de plic)
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 3 plicuri de zahar vaniliat
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 100 gr de ciocolata neagra
  • 250 gr de unt
  • 200 gr biscuiti Petite beurre
  • 200 ml de lapte
  • Decor
  • 200 ml de frisca lichida
  • cocos
  • Insiropat
  • 4 linguri de lapte caldut
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craiasa zapezii:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava de 23/25 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius aproximativ 15 minute.

Crema:  Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina si laptele treptat, punem craticioara pe foc la flacara medie, amestecand pana ce crema se ingroasa si devine ca o budinca. Impartim cantitatea de crema in doua: o parte ramane de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pestru omogenizare. Se acopera fiecare crema cu folie alimentara pana se raceste penru a nu prinde pojghita. Untul il folosim de la temperatura camerei: 150 gr de unt de pune in crema de vanilie, iar 100 gr de unt  in crema de ciocolata.

Peste blatul copt si insiropat cu cele 4 linguri de lapte caldut se pune crema de ciocolata- biscuiti inmuiati in lapte caldut- crema de vanilie iar deasupra frisca. Se presara cu nuca de cocos.

Eu deasupra am razuit ciocolata ca nu am avut cocos. ( in alte imagini )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa zapezii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ruby ''bruneta''