Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate retete, si vechi si noi, insa din pacate tot evitam sa le incerc. Zilele trecute am trecut pe la o macelarie si, vazand mugurele, am zis hai sa-l testez si pe asta. Nu am regretat, a iesit o ciorba foarte buna.
Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape
Puneti la foc si completati cu apa
Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc mic.
Adaugati morcovii si lasati inca 15 minute.
Adaugati radacina de patrunjel tocat, ceapa si prazul sa fiarba 15 minute.
Adaugati cana de rosii si taietei zdrobiti in pumn.
Acriti cu bors si sarati dupa gust, lasati 6 minute la fiert la foc mic.
Opriti flacara si acoperit 15 minute inainte de a fi servit pentru a se aseza ciorba.
Se serveste cu verdeata dupa preferinta, patrunjel marar sau leustean.
Pofta buna!
1
Dupa ce carnea da in cateva clocote, va recomand sa schimbati apa, astfeli coirba va fi limpede
2
Gatiti la foc mic.
3
Puteti adauga smantana la servit