Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

de Andra_Constantinescu in Torturi, 15 Mar 2018 | 5647 vizualizari

 

Particip la concursul de rețete din cadrul campaniei "Bucuria de a împărți ceva bun" de la Dr. Oetker cu acest delicios "Tort-inimioară cu ganache de ciocolată albă şi căpşuni". Dacă vă place reţeta mea şi vreţi să mă susţineţi, o puteţi vota prin "Like" la următoarele link-uri:

GatesteUsor.ro
Bucataras.ro
Merisor si retetele ei
Ce a mai gatit Timea
Dulciuri fel de fel
Retetele mele dragi
Caietul cu retete
Carte de Retete
Bucatarasele Vesele

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat de la Dr. Oetker (8 g)
  • 4 linguri ulei
  • 170 g faina
  • 1 plic de praf de copt de la Dr. Oetker (10 g)
  • Dimensiune tava: circa 21/21 cm
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • esenta naturala "Vanilie de Madagascar" de la Dr. Oetker
  • 4 capsuni mari (160 g)
  • Decor:
  • 80 g ciocolata cu lapte + 1 lingura apa
  • chipsuri de ciocolata
  • 3 "Trandafiri napolitana decor" de la Dr. Oetker
  • 16 capsuni mari
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o hartie de copt intr-o tava detasabila pentru tort in forma de inima, apoi se unge cu ulei si se toarna aluatul in ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un craticior la foc impreuna cu jumatate din frisca lichida. Se mesteca pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se ia de pe foc si se pune amestecul intr-un castron. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, crema se mixeaza impreuna cu restul de frisca, adaugand si esenta naturala "Vanilie de Madagascar" de la Dr. Oetker.

Asamblare:

Se taie blatul in trei. Se aseaza prima foaie pe un platou si se pune inelul detasabil de la tava sub forma de inimioara de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza. Se adauga 1/3 din crema si se presara doua capsuni (spalate si curatate de codita) taiate cubulete. Se pune urmatoarea foaie, se insiropeaza, se adauga crema si capsunile cubulete. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se pune crema, oprind si pentru decor. Se las tortul circa o ora la frigider pentru a se inchega, apoi se scoate inelul detasabil de pe el si se orneaza cu restul de crema pe margini. Se face cate o floricica din crema de jur-imprejurul lui si se pune cate un chips de ciocolata in varful fiecareia.

Se topeste ciocolata cu lapte, adaugand si o lingura cu apa. Se pune intr-un recipient pentru ornat si se baga la congelator putin pentru a se raci, apoi se orneaza tortul cu ea pe margini.

Se pun 3 "Trandafiri napolitana decor"de la Dr. Oetker in mijlocul tortului, iar pe margini, peste ciocolata, se aseaza capsunile (spalate) de jur-imprejurul lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste