Desert clatite cornete de post, umplute cu gem

de RODIMUR in Dulciuri, 15 Mar 2018 | 4370 vizualizari

 

Diferența între clătitele de post și cele de frupt este abia sesizabilă și cum sunt foarte bune și îmbietoare, după miros, m-am gândit să le prepar acum, ca desert. Dar am vrut să le dau un aspect insolit, pentru a le despărți de imaginea șablon a lor. Așadar, iată acum clătite cornete, rulate și umplute cu gem. Și mi s-au părut mai bune, mai ușor de mâncat, mai plăcute, așa...
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite, câte 3 clătite/porție.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină albă
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit clătitele
  • 500 ml de apă minerală
  • gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cornete de post, umplute cu gem:

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la încorporarea făinii.

Se adaugă uleiul și se insistă cu mixarea, până ce aluatul pentru clătite devine omogen și are consistența smântânii.

Se unge cu ulei tigaia în care se vor prăji clătitele și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Clătitele se fac la foc mic și se rumenesc ușor și frumos pe ambele fețe.

Când s-a epuizat toată compoziția și s-au făcut toate clătitele, se ung cu gem de fructe (într-un strat subțire, nu prea gros) se pliază în două, după care se rulează ca niște cornete.

Sunt bune atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Compoziția se mixează bine, până devine omogenă, fără cocoloașe.

2

Este bine ca aluatul pentru clătite să nu fie prea gros, dacă vreți să le rulați sub formă de cornete.

3

Înainte de a turna compoziția, tigaia unsă cu ulei trebuie bine încinsă.

4

Ungeți tigaia pentru clătite cu o pensulă înmuiată în ulei (nu-l turnați, pur și simplu!).

5

Prăjiți clătitele la foc mic, ca să nu se ardă.

6

Ungeți clătitele cu gem, nu cu dulceață, dacă vreți să le rulați sub formă de cornete.

7

Stratul de gem nu trebuie să fie gros, pentru că la rulare (sub orice formă) va ieși, dând clătitei un aspect mai puțin frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cornete de post, umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

17.03.2018, 18:51

Mihaela, mie-mi place gustul bicarbonatului și mi se pare . N-aș pune drojdie la clătite...

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 12:29

Arata super!

RODIMUR 1

21.03.2018, 12:43

Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu crema de cocos