Aceasta mâncărică de cartofi este simplă și gustoasă, ideală de pregatit în zile de post!
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții.
Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie. Curățăm și spălam ardeiul, îl tăiem mărunt și-l punem peste ceapă. Călim cca 3 minute. Se adaugă cartofii, curățați de coajă, spălați și tăiați cubulețe mai mari. Se lasă la călit cca 3 minute după care se toarnă apă, cât să-i acopere și se fierb 20 minute. Apoi adăugăm roșiile și condimentăm, după gust. Lăsăm la fiert, încă 10 minute după care oprim focul. Deasupra presărăm mărar proaspăt, tocat mărunt.
Se servește caldă și cu murături. Poftă bună!
1
Tăiați cartofii cubulețe, cât de mari doriți.
2
Folosiți ce condimente vă place și tocănița va fi pe gustul dumneavoastră.
3
Puteți servi tocănița de cartofi cu orice fel de murături.
4
Dacă nu aveți mărar proaspăt, atunci puteți folosi mărar uscat sau conservat.
5
Dacă nu vă place cu mărar, atunci puteți folosi pătrunjel verde.