Desert flan cu lapte condensat si cafea

de xana in Bucatarasi celebri, 13 Mar 2018 | 6505 vizualizari

 

Reteta apartine bucatarului australian Bill Granger si este minunata.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cutie de lapte condensat(370gr)
  • 1 lingurita cu varf de cafea instant
  • 400 ml de lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu lapte condensat si cafea:

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa fel incat sa imbracam si peretii acesteia.

Cu ajutorul unui tel amestecam ouale impreuna cu laptele condensat. Adaugam vanilia, cafeaua si laptele si omogenizam.

Trecem compozitia printr-o sita si o turnam peste caramel apoi punem forma intr-o alta putin mai mare in care turnam apa fierbinte apoi acoperim cu folie de aluminiu.

Dam la cuptorul preincalzit la 150º C, pentru 1 ora- 1 ora si 15 minute.

 

Cand s-a racit complet trecem un cutit pe margini apoi o rasturnam pe platoul de servit si o dam la frigider pentru o ora- doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu lapte condensat si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă