Colac cu mac

de -Licurici- in Piine, 15 Mar 2018 | 3069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina;
  • 1 ou;
  • 10 g drojdie uscata;
  • 200 ml lapte cald;
  • 50 g mac;
  • 50 g unt topit;
  • sare;
  • 1 lingurita de zahar.
  • suplimentar:
  • unt pentru uns forma;
  • 1 galbenus de ou;
  • 100ml lapte + 2 linguri miere.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu mac:

Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca.

Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul topit si laptele.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin 30 min.

Dupa 30 min, se formeaza bile si se pun intr-o forma rotunda, unsa cu unt, apoi se mai lasa 30 min sa creasca.

Se unge cu un galbenus de ou si se baga la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20min.

Dupa 20 min, se insiropeaza cu laptele amestecat cu mierea si se mai baga 10 min la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa