Aperitiv placinta taraneasca

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2018 | 3804 vizualizari

 

Plăcintă cu aluat fraged, brânză, cârnăciori, şuncă ţărănească, frunze de ceapă verde, decorată cu trandafiraşi şi susan.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscată,
  • 450 g făină,
  • 1 linguriţă sare,
  • O jumătate linguriţă zahăr,
  • 200 g margarină,
  • 200 ml borş,
  • Pesmet
  • Pentru umplutură:
  • 1 cârnat cabanos,
  • 4 felii şuncă ţărănească,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • 2 linguri smântână,
  • 300 g brânză de vacă,
  • Frunzele de la 2 legături de ceapă verde
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş,
  • Seminţe de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta taraneasca:

 

 Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul trebuie să fie bun de întins, dar pufos, nu tare. Se dă la rece o jumătate de oră.

Între timp se pregăteşte umplutura: se amestecă brânza rasă cu smântâna şi ouăle. Se taie mărunt şunca ţărănească, iar cârnatul feliuţe. Frunzele de ceapă verde se spală şi se toacă mărunt.

Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.

Se întinde primul aluat în foaie subţire pe masa presărată cu făină. Se transferă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt. Se toarnă amestecul de brânză, se presară şunca şi cârnatul şi ceapa verde.

Cealaltă jumătate de aluat se întinde în foaie şi se decupează fâşii subţiri, care se iau două câte două şi se răsucesc. Se decorează astfel plăcinta. Din aluatul rămas se pot face şi trandafiraşi.

Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară susan.

Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/placinta-taraneasca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Ancutsa 1

23.05.2018, 10:10

Multumesc mult, Daliana!

kytz 1

24.05.2018, 05:44

Grozav de bună!

Ancutsa 1

24.05.2018, 13:39

Multumesc mult, Kytz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole alba cu ceapa si rosii coapte