Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale....Citeste continuarea
Seppie con patate all'inferno
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareSepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii. Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino. Adaugam bucatiile de sepie, le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mascarpone si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...Citeste continuarea
Lasagna rapida
Postat de: GeorgianaGrigorescu in LasagnaIncepem cu pregatirea sosului. Punem carnea tocata intr-un vas pe foc. Lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam si ceapa tocata, cescuta de apa si lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut apa, adaugam...Citeste continuarea
Salata verde cu naut
Postat de: GeorgianaGrigorescu in SalateAm pus nautul in apa cu o zi inainte. Am fiert nautul. Am spalat si taiat salata verde, ceapa rosie, ceapa verde,rosiile cherry si ardeiul gras. Am amestecat toate legumele taiate cu nautul...Citeste continuarea
Desert rulada Eclipse
Postat de: ancutsa in PrajituriSe bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai...Citeste continuarea
Desert cornulete cu nuca si...
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte. Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o...Citeste continuarea
Desert strudele cu mere
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriScoatem foile de plăcintă din congelator și le lăsăm să se dezghete la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor. Punem 3 foi de plăcintă una peste alta, unse cu ulei intre...Citeste continuarea
Chiftelute din carne cu ceapa verde...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcFierbem cartofii. Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde. Formam bilute si le...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu kaizer si...
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriLasam aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Kaizerul il taiem in cubulete mici si il punem intr-o tigaie sa se caleasca. Ardeiul gras il spalam si il taiem si pe acesta...Citeste continuarea
Desert tarta CorinutaClem......
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCrema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi...Citeste continuarea
Desert flan cu mere si ceai verde...
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si colorati-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, amestecati si gatiti timp de 5 minute. Lasati...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ceapa si oregano
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele. Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o...Citeste continuarea
Salata de dovlecei cu ardei copt
Postat de: sufletista in SalateDovleceii ii curatam de coaja, ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg bine de apa, lasam sa se raceasca si ii pasam ca pentru piure. Ardeii copti, se...Citeste continuarea
Maioneza de post
Postat de: sufletista in Mancaruri de postIntr-un vas adaugam apa, sare, mustarul si zeama de lamaie, turmeric. Incepem sa mixam la viteza mica, adaugand treptat uleiul in fir subtire, mixand continuu, pana ce ajungem la consistenta...Citeste continuarea
Unt de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriPunem laptele intr-un bol cu gura larga, punem laptele la frigider peste noapte. Vom observa dupa o ora ca incepe sa se formeze deasupra o pojghita. Apa ce ramane la fund este apa care am...Citeste continuarea
Lapte de cocos
Postat de: sufletista in Vegan / Raw veganFisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile. Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se...Citeste continuarea
Desert din prune uscate cu sos...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPrunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in...Citeste continuarea
Machbous - orez cu pui (Kuweit)
Postat de: ctlina in PuiPuneti sare si piper peste carne. Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice. Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati...Citeste continuarea
Reteta de taitei chinezesti cu...
Postat de: mitinita in Mancaruri de postPreparare Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir Taiteii se pun intr-un bol adanc si se toarna apa fierbinte peste ei. Se lasa 3 minute si se scurg de apa. Se curata...Citeste continuarea
Desert cheesecake fara coacere...
Postat de: mitinita in TorturiBlatul Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de...Citeste continuarea
Papanasi din iaurt si gris, in...
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...Citeste continuarea
Salata indragostita
Postat de: amalia01 in SalateLegumele le speli si le tai felii. Procedezi la fel si cu telemeaua. Amesteci ingredientele, adaugi zeama de lamaie si pufurile de ulei , presari semintele si servesti alaturi de un sarut dulce. Citeste continuarea
Desert rulouri cu vanilie
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriInvelim conurile cu hartie de copt. Taiem aluatul fasii inguste si apoi le rulam pe conuri. Asezam conurile invelite cu aluat in tava in care am pus hartie de copt si le introducem in cuptorul...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu cascaval
Postat de: Cristina82 in Mancaruri de legumePentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda...Citeste continuarea
Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie
Postat de: Corina33 in PrajituriPrima data pregatim crema ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele intr-o craticioara la fiert, pe aragaz, impreuna cu coaja taiata de la lamaie. Pana da el in clocot, in alta craticioara...Citeste continuarea
Colacei de post cu fulgi de cartofi
Postat de: Valclaudia in PiineIntr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...Citeste continuarea
Saramura de crap cu mamaliguta
Postat de: CristinaTudor67 in Crap / CarasSe introduce la cuptor bucata de crap, se unge cu ulei pentru a avea o culoare aramie. Se fierbe saramura cu vegeta, ulei, roșie, ardei si pătrunjel. Se asaza pe farfurie crapul...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: CristinaTudor67 in CiorbeSe spala fasolea, se oparește in 2 ape, se lasă sa fiarbă 50 minute, se adauga ceapa, ardeiul si morcovul. Între timp se caleste ceapa cu bulionul si se adauga in ciorbița . Se...Citeste continuarea
Varza calita cu sorici
Postat de: CristinaTudor67 in PorcSe calește ceapa si ardeiul tocat fideluță, se adauga varza tocata si șoriciul fiert in prealabil. Se fierbe la foc mic, se adauga bulionul si condimentele după gust. Pofta buna ! Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: CristinaTudor67 in SalateSe spala fructele, se toaca cubulețe si se asezonează cu whisky !!! Citeste continuarea
Desert rapid cu piscoturi, crema de...
Postat de: Moni_alex in DulciuriAm pregatit intai jeleul de visine. Se pun pe foc 300 g de visine cu 150 ml zahar si 150 ml apa, restul de 50 ml apa se amesteca cu cele 3 linguri de amidon. Cand visinele fierb se adauga...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si aluat...
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au...Citeste continuarea
Paine cu susan
Postat de: licurici_lra in PiineFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de vanilie,...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Rata umpluta
Postat de: Dea_Dea in RataCuratam si taiem morcovii, cartofii si portocala cubulete. Rata o ungem in interior cu ulei si condimentam cu sare, piper si boia, apoi punem cartofii, morcovii si portocala. Luam...Citeste continuarea
Desert cookies cu banane, unt de...
Postat de: costi7hector in DulciuriSe zdrobesc bananele cu furculita si se adauga untul de arahide, oul, vanilia, bicarbonatul, zaharul si sarea. Se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga fulgii de ciocolata, se amesteca, apoi...Citeste continuarea
Tahini (pasta de susan)
Postat de: ladydi in SosuriIntr-o tigaie uscata si incinsa punem susanul si amestecam in continuu. Il tinem circa 2 minute pana se incalzeste un pic. Oprim focul, mai amestecam un pic si lasam sa se raceasca, apoi...Citeste continuarea
Supa crema de somon
Postat de: ladydi in SomonCuratam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele. Indepartam cotorul si semintele ardeilor copti si ii taiem fasii. Intr-o oala...Citeste continuarea
Desert tort de Dragobete cu blat de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: se bat ouale bine cu cele 2 lg de smantana. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca. Se prepara cafeaua si se toarna...Citeste continuarea
Desert Panna Cotta cu vanilie si gem
Postat de: licurici_lra in DulciuriGelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina...Citeste continuarea
Desert tort ciocolatos cu crema de...
Postat de: merisor67 in TorturiPrepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu smantana
Postat de: eumimi in PorcTaiem carnea de porc in fasii subtiri si o prajim in uleiul incins. Cand este prajita pe ambele parti, scurgem uleiul din tigaie si adaugam laptele, sare si piper dupa gust si lasam la fiert...Citeste continuarea
Desert prajiturele cu dulceata de...
Postat de: postavaru in DulciuriIncepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar. Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul...Citeste continuarea
Pizza de casa
Postat de: Cristina82 in PizzaBlat: Pentru inceput punem faina intr-un bol mai mare, punem si sarea, apoi facem o gaura in mijloc si punem zaharul, apa calduta si drojdia peste apa. Lasam 3-4 minute sa se dizolve...Citeste continuarea
Desert prajitura Valurile Dunarii
Postat de: momo121 in PrajituriPentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de iaurt...
Postat de: momo121 in PrajituriBlatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru...Citeste continuarea
Desert guguluf cu nuca, cacao si...
Postat de: momo121 in PrajituriIntr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand...Citeste continuarea
Canellonni din carne de pui
Postat de: momo121 in CannelloniIntr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am...Citeste continuarea
Dorada la cuptor pe pat de legume
Postat de: momo121 in PesteCuratam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de...Citeste continuarea