Nu stiu cum am omis sa va arat reteta asta :) Dar pastrati-o pentru la vara, e delicioasa!!
Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert
Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti caisele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte
Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu
Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte
Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari
Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Adaugati treptat faina si framantati usor cu ajutorul unui carlig de framantare.
Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari
Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare
Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat
Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda
Dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata
Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile
Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire