Pulpe de rata la cuptor

de Ela68 in Rata, 26 Mar 2018 | 8440 vizualizari

 

Ce-i drept, prajiturile si torturile sunt punctul meu forte, insa, cand vine vorba de fripturi las specialistul familiei sa-si spuna cuvantul, eu doar urmaresc indeaproape tot procesul.

Va las o reteta de care eu m-am indragostit iremediabil, pulpe de rata la cuptor, rumenite si pline de aroma. Prea multe cuvinte sunt de prisos, atat va spun, incercati aceasta reteta !

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr apa
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva ramurele de rozmarin proaspat
  • zeama de la doua portocale
  • piper negru boabe
  • 1 lingura coniac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata la cuptor:


1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie.
2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos.
3. Adaugati apa, sucul de portocale, coniacul si Mirodenia. Apoi usturoiul in coaja, taiat transversal si stropiti cu ulei. Aranjati ramurelele de rozmarin si adaugati boabele de piper.
4. Puneti vasul intr-o punga pentru copt si lasati in cuptor 40 minute la 180 grade.
5. Indepartati punga, intoarceti pulpele cu pielea in sus si mai lasati inca 30-40 minute pentru a obtine o crusta crocanta. Le puteti verifica din cand in cand si daca intra furculita usor, sunt facute, important este sa aiba si putina crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata la cuptor - Fragede si aromate