Pasta de peste

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2018 | 4974 vizualizari

 

Deși este încă post, am făcut o pastă de pește cu unt, deci de frupt, așa cum fac de obicei, pentru că așa este mai bună și pentru că aveam la îndemână două felii de crap, un pește care are o carne albă, iar pasta iese foarte frumoasă.
Nu am făcut o cantitate mare, pentru că nu era necesară, dar chiar și-așa, a ieșit delicioasă, ca de obicei, mai ales că am făcut-o din pește proaspăt, nu din conservă. Iar culoarea albă a pastei m-a încântat în mod deosebit...
Pasta de pește se prepară foarte repede și are un gust foarte bun.
Din ingredientele de mai jos a rezultat o porție de pastă de pește.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de crap proaspăt (200 grame)
  • 50 grame de unt moale
  • 1/2 ceapă albă (mică)
  • zeama de la o lămâie mică
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de peste:

Se scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare.

Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul în care începe fierberea.

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se pune în bolul în care se va face pasta de pește.

Când feliile de crap au fiert, se strecoară apa și se lasă carnea câteva minute, ca să se răcească. Se îndepărtează pielea, părțile maronii de carne, grăsimea (crapul de crescătorie este mai gras) și mai ales toți spinii.

Se alege, așadar, carnea albă, curată, fără spini și piele, se pune în bolul în care se află deja ceapa tăiată foarte fin și se mixează. Se adaugă untul și se continuă mixarea. Se condimentează cu zeamă de lămîie și sare, după gust.

Se poate servi imediat, sau după ce stă în frigider, pe pâine prăjită și cu măsline, feliuțe subțiri de lămâie, ceapă roșie, ardei capia...

 

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

2

Dacă vreți ca pasta să aibă o culoare frumoasă, e bine să îndepărtați pielea peștelui și carnea de culoare maronie.

3

Tăiați foarte fin ceapa.

4

Condimentați cu sare și zeamă de lămâie, după gust.

5

Pasta de pește se ține obligatoriu la frigider și se prepară în cantități care să fi consumate în scurt timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv colorat cu branza aromata