Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din compozitie pe care le prajim in ulei. Scoatem chiftelutele pe hartie absorbanta.
Punem la fiert pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata fin in uleiul de masline. Cand a devenit translucida, adaugam usturoiul tocat fin, lasam putin sa isi elibereze aroma, apoi adaugam conservele de rosii mixate. Adaugam sare dupa gust, piper, zaharul si fierbem pana rosiile sunt aproape gata. Adaugam chiftelutele, oregano si busuioc si mai fierbem 5 minute. Daca sosul este prea gros, adaugam putina apa de la paste. Asezam pastele in farfurii, deasupra punem chiftele cu sos, apoi radem parmezan. Servim pastele imediat.