Pentru ca se apropie sezonul rubarbei, m-am gandit sa va prezint si ideea mea de dulceata. Eu zic ca este buna si de facut. :)
Punem apa cu zahărul la fiert si intre timp spalam rubarba si perele si le taiem in bucatele de cca. un cm. Dupa 10-15 minute de cand am pus oala pe foc, adaugam feliile de lime si franjurile de portocala.Lasam siropul la fiert pana picatura de pe lingura formeaza o margica pe farfurie.Cand consideram ca este gata siropul scoatem feliile de lime si franjurile de portocala si adaugam rubarba si perele. Dupa ce clocoteste dam focul la minim si mai lasam cca. 10 minute. Ideal ar fi sa nu amestecam deloc în tot acest timp, doar leagănăm și scuturăm oala cât să se acopere toată rubarba cu sirop.Oprim focul, adaugam sucul de lime, un sfert de lingurita de ghimbir pudra si alunele caju. Turnam in borcane sterilizate si lasam sa se raceasca incet (mi-au iesit 4 borcane de 400 g). Apoi ne bucuram de dulceata aromata. Pofta buna!
1
dacă face spumă, o îndepărtam încet, la suprafață, cu o lingură, fără să agitam prea tare rubarba.