Desert prajitura israeliana de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 26 Mar 2018 | 3221 vizualizari

 

Daca va plac prajiturile cu ciocolata atunci aceasta reteta va este dedicata cu drag!
O minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt( 82% gras.)
  • 50 gr. unt
  • 175 gr. faina
  • 125 gr. smantana( 20% gras.)
  • 225 gr. zahar
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri fulgi de ciocolata

Sos de ciocolata:

  • 125 gr. ciocolata neagra
  • un pahar de frisca lichida indulcita
  • 75 gr. unt(82%)
  • vanilie
  • 5 linguri lapte
  • inghetata de vanilie optional
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura israeliana de ciocolata:

Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine.

Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp de 5 minute, se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat, apoi vanilia, se pune compozitia de ciocolata, se amesteca la mixer, se adauga faina si praful de copt, iar la final se pun fulgii de ciocolata.

Forma se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna compozitia.

Prajitura se coace 30 de minute, la 180 de grade C.

Intre timp se prepara sosul de ciocolata, se pune untul pe foc mic, in el se topeste ciocolata, se adauga frisca lichida, vanilia si laptele se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Cand prajitura este gata, se toarna sosul deasupra si se lasa la racit. 

Prajitura se poate taia calda cu un cutit trecut prin apa fierbinte si se mananca cu inghetata alaturi.

Deliiiiiiicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura israeliana de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata