Daca va plac prajiturile cu ciocolata atunci aceasta reteta va este dedicata cu drag!
O minunatie!
Sos de ciocolata:
Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine.
Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp de 5 minute, se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat, apoi vanilia, se pune compozitia de ciocolata, se amesteca la mixer, se adauga faina si praful de copt, iar la final se pun fulgii de ciocolata.
Forma se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna compozitia.
Prajitura se coace 30 de minute, la 180 de grade C.
Intre timp se prepara sosul de ciocolata, se pune untul pe foc mic, in el se topeste ciocolata, se adauga frisca lichida, vanilia si laptele se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Cand prajitura este gata, se toarna sosul deasupra si se lasa la racit.
Prajitura se poate taia calda cu un cutit trecut prin apa fierbinte si se mananca cu inghetata alaturi.
Deliiiiiiicioasa!