Spalam vinetele si le taiem in felii rotunde subtiri. Le rumenim un pic pe gratar pe ambele parti si le lasam sa se racoreasca.
Intindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai intindem un pic cu sucitorul. Fiecare patrat il taiem pe la colturi, dar fara a taia marginea laturii din mijloc, apoi punem o felie de vanata,o fasie de bacon, o felie de cascaval, cateva feliute de masline. Ridicam coltul taiat spre mijlocul umpluturii, la fel facem si cu coltul opus, il aducem spre mijloc si lipim varful de centru. La fel facem si cu celelalte colturi, le lipim bine cu degetul varfurile si avem o mini-pizza. In mijloc punem un patratel de ardei. Facem asa toate patratele de aluat, le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la 180-200 de grade - o temperatura medie.
Le lasam pana se rumenesc frumos, le scoatem, le lasam sa se racoreasca putin si sevim cu ketchup. Pofta buna!
1
Se poate folosi salam sau orice mezel aveti prin casa.