Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2018 | 3694 vizualizari

 

Am făcut această rețetă, inspirată fiind de aceea a lui Rocsi, care mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit că preparată astfel, la cuptor, este mai sănătoasă, fără prăjire, chiar dacă durează ceva mai mult timp, până este gata. Am modificat rețeta, în funcție de gusturile mele și de ce aveam la îndemână, iar rezultatul a fost senzațional. Mulțumesc, Rocsi, pentru această idee minunată!
Am făcut omleta într-un vas mic de ceramică (pentru a ieși mai înaltă), un recipient numai bun pentru două porții mari și consistente.
N-am lăsat omleta să se rumenească în cuptor, pentru că n-am vrut să se usuce și a ieșit cea mai bună omletă pe care am mâncat-o vreodată: moale, pufoasă, completă, gustoasă și sățioasă.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2-3 linguri încărcate de cașcaval răzuit
  • 6 felii de kaiser
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • câteva rondele de ardei capia
  • 1 felie de ardei gras
  • unt pentru uns vasul
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval:

Cepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele.

Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe)

Se răzuie cașcavalul și se feliază kaiserul.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul și pătrunjelul.

Cele 4 ouă se mixează bine într-un bol, cu sare și piper, după care se adaugă smântâna, cașcavalul răzuit, mărarul și pătrunjelul.

Se omogenizează compoziția și se toarnă într-un vas uns cu unt. Deasupra se pun feliile de kaiser, ardeiul gras și cel capia.

Se dă vasul la cuptor, la foc iute, pentru aproximativ 10-15 minute. Când omleta este gata, se scoate din cuptor și se servește imediat cu roșii, sau cu murături asortate.

TIPS-URI

1

În loc de kaiser, puteți folosi orice fel de șuncă vă place.

2

Cașcavalul poate fi înlocuit cu telemea, puțin sărată, dar atunci aveți grijă să reduceți cantitatea de sare.

3

Dacă țineți mai mult timp omleta în cuptor, ea se poate rumeni frumos, dar va fi mai uscată.

4

Dacă veți adăuga prea multe condimente, față de cele absolut necesare, gustul plăcut al verdețurilor va fi diminuat. Condimentele nu trebuie să acopere gustul ingredientelor, ci trebuie să-l pună în valoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu oua suedeze