Desert tort dobos a la Oana

de Corinuta in Torturi, 25 Mar 2018 | 3120 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Oanei, a iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 6 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 35 gr unt topit
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 35 gr cacao
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 300 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat

Caramel:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita otet
  • 20 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort dobos a la Oana:

Intai pregatim foile: se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit si racit. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula de jos in sus, avand grija sa nu ramana cocoloase.

In doua tavi cu diametrul de 26 de cm asezam hartie de copt si punem cate un polonic de aluat, apoi nivelam, si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade ptr 5-6 minute. Procedam asa de 3 ori sau pana se termina aluatul. Desprindem hartia de copt de pe foile coapte si le lasam la racit. 

Urmeaza crema:  Mixam ouale cu zaharul intr-o cratita, apoi o punem la fiert pe abur si amestecam continuu cu un tel pana crema se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si vanilia si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racit.

Mixam untul moale cu cacaua, apoi il adaugam la crema racita si amestecam. Se pune pe rand cate o lingura de crema peste unt si se amesteca usor sa nu se taie. Se da crema la frigider pana pregatim caramelul.

Se pune intr-o craticioara la foc mic zaharul si otetul. Cand s-a lichefiat, se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca energic, apoi se toarna peste o foaie de tort si se intinde rapid! Trebuie lucrat repede ptr ca altfel se intareste. Se taie apoi foaia cu un cutit ascutit uns cu unt in 4, apoi in 12 felii. Se pun feliile deoparte pana asamblam tortul.

Asamblare: se asaza o foaie de tort pe un platou sau o farfurie incapatoare, se unge cu 2-3 linguri de crema, apoi se pune o alta foaie si tot asa pana se termina foile. Imbracam tortul cu crema ramasa lasand 2-3 linguri intr-un pos pentru ornat. Ornam tortul de jur imprejur cu un pos cu varf stelat, iar deasupra facem 12 moate pe care vom sprijini foile cu caramel sub forma de rozeta.

Se da la frigider pentru minim 3-4 ore sau de pe o zi pe alta, apoi se poate taia si servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti forma de tort cu diametru mai mic sa o folositi, eu nu am avut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort dobos a la Oana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei creme