Paine cu fibre

de katty in Piine, 26 Mar 2018 | 4056 vizualizari

 

O painica delicioasa, consistenta si foarte aromata, nu foarte crescuta deoarece contine multa faina de secara si tarate, dar foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de secara
  • 150 gr faina integrala de grau+pentru blat si presarat painea
  • 100 gr amestec de tarate de grau, secara si orz
  • 450 ml apa calduta
  • 50 gr maia
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu fibre:

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa calda si framantam.Acoperim vasul cu un prosop si il tinem la cald pana isi mareste volumul. Va dura ceva timp si nu va creste foarte mult.

Punem aluatul pe un blat de lemn infainat, il intindem usor si il rulam sub forma de sul. Lasam din nou painea la crescut la loc cald. Cand este crescuta, facem un cutit ascutit cateva crestaturi oblice, presaram putina faina deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit. Coacem painea pana se rumeneaste usor si suna a gol cand o lovim. Scoatem painea, o invelim intr-un prosop si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu fibre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfurii comestibile