A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida,...Citeste continuarea

Desert banana bread

Postat de: Oana in Prajituri

Intr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si...Citeste continuarea

Mini pizza cu foietaj

Postat de: trifadalia in Pizza

Aluatul foietaj se lasa la dezghetat, apoi se unge cu ketchup si se condimenteaza cu sare, oregano. Peste aluat se adauga feliile de sunca si mozzarella, apioi se ruleaza. Rulada obtinuta se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pandispan si mere

Postat de: trifadalia in Prajituri

Merele taiate pe jumatate se tavalesc prin zahar cu scortisoara si se dau la cuptor sa se coaca.Se scot. Se pregateste un blat astfel: se bate albusul cu zaharul pana ce devine tare...Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite pentru Paste

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si branza...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și...Citeste continuarea

Drob din ficatei si ciuperci cu oua...

Postat de: Veronica22 in Ficat

Ciupercile se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se fierb si ei in apa cu sare. Verdeata se toaca marunt. Ouale de prepelita se fierb. Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt....Citeste continuarea

Drob de pui cu ciuperci si leurda

Postat de: Veronica22 in Ficat

Ficateii se prajesc impreuna cu o ceapa tocata marunt in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa cu un cub de maggi de...Citeste continuarea

Drob de ied

Postat de: Veronica22 in Oaie

Organele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele. Ceapa,usturoiul si restul...Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului.          Adaugam o lingura de...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor, pe pat de...

Postat de: vasimur in Pastrav

Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm,...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu ton

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Incepem prin a pune ouale la fiert intr-o craticioara cu apa pentru 10 minute.  Cand ouale au fiert, le trecem prin jet de apa rece. Astfel ele se vor curata mai usor de coaja. Curatam...Citeste continuarea

Desert tort Iepuras

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se...Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui si carnati,...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie...Citeste continuarea

Foietaj cu Nutella - Reteta simpla...

Postat de: mini_didi in Dulciuri

Iata cum se prepara acest Foietaj cu Nutella - Reteta simpla si rapida pentru un desert delicios Mai intai am scos foietajul din frigider. Am intins aluatul si l-am impartit in doua parti...Citeste continuarea

Desert Sernik - Pasca poloneza

Postat de: ctlina in Dulciuri

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine....Citeste continuarea

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Postat de: Corina33 in Torturi

Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile  de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Ouăle se fierb tari. Se curăţă de coajă şi se pun într-un castron în care am ras fin sfecla roşie crudă. Se lasă acoperite de sfeclă pentru 10 minute.  Se...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, bezea si...

Postat de: madi_marin in Torturi

Preparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi...Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva...Citeste continuarea

Aripioare crocante

Postat de: katty in Pui

Curatam aripile de eventualele resturi, taiem vafurile, le taiem in jumatate, le spalam bine si le scurgem. Le asezam intr-un castron. Punem peste ele sare, piper, salvia, usturoiul, chili,...Citeste continuarea

Salata de orez cu legume si piept...

Postat de: katty in Salate

Taiem pieptul in cubulete potrivite.  Intr-o tigaie de tip wok punem 1 lingura ulei de masline. Lasam uleiul sa se incinga si punem pieptul de pui. Prajim la foc iute, adaugand sare si...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu ciuperci la...

Postat de: katty in Porc

Taiem spata in cubulete mai maricele. Pornim aparatul pe optiunea Fry, punem uleiul si carnea. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de lapte...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit tava de la cuptor ( 40/35 cm), tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, glbenusurile cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu morcovi fara zahar

Postat de: eumimi in Retete diabetici

Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul.  Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare...Citeste continuarea

Mreana la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Mreana se curăță de solzi. Se taie ușor pe burtă și se scot cu mare atenție intestinele și icrele. Icrele de mreană se tot spune că sunt toxice, mare păcat că au fost așa multe....Citeste continuarea

Rulada de carne tocata la cuptor -...

Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în...Citeste continuarea

Pasca marmorata ( fara aluat)

Postat de: amalia01 in Prajituri

Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata si margarina la...Citeste continuarea

Friptura de porc cu sos de rosii si...

Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu...Citeste continuarea

Mancare de linte cu carne afumata

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si...Citeste continuarea

Tarta cu ton si sardine

Postat de: ctlina in Peste

Pregatiti aluatul - puteti folosi un aluat gata cumparat daca doriti. Puneti-l in forma de tarta unsa si intepati-l cu o furculita. Presarati deasupra cascavalul ras. Adaugati tonul...Citeste continuarea

Creveti cu ciuperci si smantana

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt...Citeste continuarea

Piept de rata caramelizat

Postat de: ctlina in Rata

Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat...Citeste continuarea

Desert babka cu lamaie- prajitura...

Postat de: ctlina in Prajituri

In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine. Puneti...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat by merisor

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Branza de vaci o amestecam cu telemeaua sfaramata cu o furculita. Stafidele le punem intr-un bol cu esenta de rom. Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea

Salata de oua cu ridichi si castravete

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Ouale fierte se decojesc de coaja si se taie cubulete. Ridichile si castravetele se taie rondele, iar ceapa feliute subtiri. Se pun toate intr-un castron, se condimenteaza, se adauga maioneza,...Citeste continuarea

Cartofi gratinati, cu piept de pui...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două...Citeste continuarea

Aperitive festive

Postat de: Bucataras in

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu fructe...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de mustar...

Postat de: Constelatialeu in Peste

Mai intai am decongelat macroul, l-am curatat de intestine, apoi l-am portionat in bucatele potrivite. Am pus bucatelele de macrou intr-un vas de yena, am presarat sare si ulei de masline si am...Citeste continuarea

Desert flan cu lapte condensat,...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia. Intr-un castron...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu rahat...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem...Citeste continuarea

Sarmale de post

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Desfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,cand este inmuiata adaugam...Citeste continuarea

Reteta simpla de piept de rata cu...

Postat de: rocsi_1612 in Rata

Preparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti....Citeste continuarea

Desert cornulete de post cu gem de...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana...Citeste continuarea

Paine cu maia si fulgi de secara

Postat de: katty in Piine

Intr-un castron cernem ambele tipuri de faina. Amestecam bine, apoi facem o adancitura in care punem maiaua, zaharul, sarea, drojdia uscata. Incalzim apa si laptele batut, cat sa putem tine un...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Curatam ceapa si morcovul. Radem morcovul pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem la calit morcovul. Acoperim oala cu capac...Citeste continuarea

Pastrama de miel

Postat de: Bucataras in

Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de...Citeste continuarea

Midii cu lapte de cocos

Postat de: AlexTeacher in Fructe de mare

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]