Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida,...Citeste continuarea
Desert banana bread
Postat de: Oana in PrajituriIntr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si...Citeste continuarea
Mini pizza cu foietaj
Postat de: trifadalia in PizzaAluatul foietaj se lasa la dezghetat, apoi se unge cu ketchup si se condimenteaza cu sare, oregano. Peste aluat se adauga feliile de sunca si mozzarella, apioi se ruleaza. Rulada obtinuta se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pandispan si mere
Postat de: trifadalia in PrajituriMerele taiate pe jumatate se tavalesc prin zahar cu scortisoara si se dau la cuptor sa se coaca.Se scot. Se pregateste un blat astfel: se bate albusul cu zaharul pana ce devine tare...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite pentru Paste
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriOuale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si branza...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și...Citeste continuarea
Drob din ficatei si ciuperci cu oua...
Postat de: Veronica22 in FicatCiupercile se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se fierb si ei in apa cu sare. Verdeata se toaca marunt. Ouale de prepelita se fierb. Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt....Citeste continuarea
Drob de pui cu ciuperci si leurda
Postat de: Veronica22 in FicatFicateii se prajesc impreuna cu o ceapa tocata marunt in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa cu un cub de maggi de...Citeste continuarea
Drob de ied
Postat de: Veronica22 in OaieOrganele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele. Ceapa,usturoiul si restul...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriPunem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului. Adaugam o lingura de...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor, pe pat de...
Postat de: vasimur in PastravCurățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm,...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pune ouale la fiert intr-o craticioara cu apa pentru 10 minute. Cand ouale au fiert, le trecem prin jet de apa rece. Astfel ele se vor curata mai usor de coaja. Curatam...Citeste continuarea
Desert tort Iepuras
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui si carnati,...
Postat de: mirela0911 in PuiCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi
Postat de: gurita_ta2005 in SupeLegumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie...Citeste continuarea
Foietaj cu Nutella - Reteta simpla...
Postat de: mini_didi in DulciuriIata cum se prepara acest Foietaj cu Nutella - Reteta simpla si rapida pentru un desert delicios Mai intai am scos foietajul din frigider. Am intins aluatul si l-am impartit in doua parti...Citeste continuarea
Desert Sernik - Pasca poloneza
Postat de: ctlina in DulciuriSeparati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana Amestecati bine....Citeste continuarea
Desert tort cu morcovi - Carrot cake
Postat de: Corina33 in TorturiAm copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOuăle se fierb tari. Se curăţă de coajă şi se pun într-un castron în care am ras fin sfecla roşie crudă. Se lasă acoperite de sfeclă pentru 10 minute. Se...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, bezea si...
Postat de: madi_marin in TorturiPreparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva...Citeste continuarea
Aripioare crocante
Postat de: katty in PuiCuratam aripile de eventualele resturi, taiem vafurile, le taiem in jumatate, le spalam bine si le scurgem. Le asezam intr-un castron. Punem peste ele sare, piper, salvia, usturoiul, chili,...Citeste continuarea
Salata de orez cu legume si piept...
Postat de: katty in SalateTaiem pieptul in cubulete potrivite. Intr-o tigaie de tip wok punem 1 lingura ulei de masline. Lasam uleiul sa se incinga si punem pieptul de pui. Prajim la foc iute, adaugand sare si...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ciuperci la...
Postat de: katty in PorcTaiem spata in cubulete mai maricele. Pornim aparatul pe optiunea Fry, punem uleiul si carnea. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de lapte...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit tava de la cuptor ( 40/35 cm), tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, glbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu morcovi fara zahar
Postat de: eumimi in Retete diabeticiDam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul. Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare...Citeste continuarea
Mreana la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in PesteMreana se curăță de solzi. Se taie ușor pe burtă și se scot cu mare atenție intestinele și icrele. Icrele de mreană se tot spune că sunt toxice, mare păcat că au fost așa multe....Citeste continuarea
Rulada de carne tocata la cuptor -...
Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carneCum se prepara Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în...Citeste continuarea
Pasca marmorata ( fara aluat)
Postat de: amalia01 in PrajituriPunem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata si margarina la...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de rosii si...
Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carneCum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu...Citeste continuarea
Mancare de linte cu carne afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneNu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si...Citeste continuarea
Tarta cu ton si sardine
Postat de: ctlina in PestePregatiti aluatul - puteti folosi un aluat gata cumparat daca doriti. Puneti-l in forma de tarta unsa si intepati-l cu o furculita. Presarati deasupra cascavalul ras. Adaugati tonul...Citeste continuarea
Creveti cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt...Citeste continuarea
Piept de rata caramelizat
Postat de: ctlina in RataCrestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat...Citeste continuarea
Desert babka cu lamaie- prajitura...
Postat de: ctlina in PrajituriIn bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine. Puneti...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat by merisor
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriBranza de vaci o amestecam cu telemeaua sfaramata cu o furculita. Stafidele le punem intr-un bol cu esenta de rom. Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Salata de oua cu ridichi si castravete
Postat de: gurita_ta2005 in SalateOuale fierte se decojesc de coaja si se taie cubulete. Ridichile si castravetele se taie rondele, iar ceapa feliute subtiri. Se pun toate intr-un castron, se condimenteaza, se adauga maioneza,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, cu piept de pui...
Postat de: RODIMUR in PuiSe pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două...Citeste continuarea
Aperitive festive
Postat de: Bucataras inPachetele de primavara Mod de preparare: · Se da pe razatoare morcovul; ·...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat cu fructe...
Postat de: mirela0911 in DulciuriStafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu sos de mustar...
Postat de: Constelatialeu in PesteMai intai am decongelat macroul, l-am curatat de intestine, apoi l-am portionat in bucatele potrivite. Am pus bucatelele de macrou intr-un vas de yena, am presarat sare si ulei de masline si am...Citeste continuarea
Desert flan cu lapte condensat,...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia. Intr-un castron...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu rahat...
Postat de: eumimi in PrajituriMixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem...Citeste continuarea
Sarmale de post
Postat de: dantes in Mancaruri de postDesfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,cand este inmuiata adaugam...Citeste continuarea
Reteta simpla de piept de rata cu...
Postat de: rocsi_1612 in RataPreparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti....Citeste continuarea
Desert cornulete de post cu gem de...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana...Citeste continuarea
Paine cu maia si fulgi de secara
Postat de: katty in PiineIntr-un castron cernem ambele tipuri de faina. Amestecam bine, apoi facem o adancitura in care punem maiaua, zaharul, sarea, drojdia uscata. Incalzim apa si laptele batut, cat sa putem tine un...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul si il taiem cubulete mici. Curatam ceapa si morcovul. Radem morcovul pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem la calit morcovul. Acoperim oala cu capac...Citeste continuarea
Pastrama de miel
Postat de: Bucataras inSe curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de...Citeste continuarea
Midii cu lapte de cocos
Postat de: AlexTeacher in Fructe de mareCurata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...Citeste continuarea