Tarta cu ciuperci si carne de curcan

de Ela68 in Curcan, 3 Mai 2018 | 4862 vizualizari

 

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat la pachet, satioasa si de ce nu, foarte gustoasa. Aluatul este excelent, il puteti folosi in diverse combinatii, atat cu umpluturi dulci cat si sarate. Sa trecem la treaba !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crusta :
  • 200 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Ingrediente compozitie :

  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 400 gr carne curcan
  • 200 gr ciuperci (eu am avut inghetate )
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 oua
  • 250 gr branza de vaci Lacteea
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 70+30 gr parmezan ras
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si carne de curcan:

Mod de preparare crusta :
1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se dezlipeste de pe maini. Inveliti in folie alimentara si dati la rece 30 minute.


Mod de preparare umplutura :
1. Puneti intr-un wok putin ulei si caliti ceapa taiata marunt, apoi adaugati carnea taiata cubulete si amestecati cu ajutorul unei spatule pana ce carnea a prins culoare. Cam 10 minute dureaza acest proces daca focul este iute. Adaugati apoi sosul de soia si ciupercile si lasati pe foc pana ce se evapora toata apa lasata de acestea. Puneti si usturoiul zdrobit si mai lasati un minut pana isi devolta aroma. Lasati la racit.
2. Separat, bateti ouale cu branza de vaci, adaugati faina si laptele. Turnati apoi amestecul de carne si 70 grame de parmezan si potriviti de sare si piper.
3. Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l dupa marimea formei de copt ( eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm ). Turnati compozitia peste aluat si pe deasupra presarati parmezanul ras, 30 grame.
4. Dati la cuptor la 180 grade C, timp de 30-40 minute pana ce marginile crustei devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

04.05.2018, 20:33

Sunt grozave aceste tarte sarate. Se pot face cu diverse umpluturi si sunt foarte bune pentru cei care iau pachet!

RuxyRux 1

04.05.2018, 22:31

Grozav de bine arata!

mihaelar63 1

04.07.2018, 02:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan cu merisoare