Cum încă mai am legume conservate la congelator, m-am gândit să le prepar, ca să fac loc pentru recoltele acestui an. Așa că am ales să fac mai întâi o salată de ardei copți, cu brânză (caș de oaie), ceapă și măsline. Este o salată foarte ușor și rapid de preparat, gustoasă, consistentă și sățioasă.
Se scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei.
Brânza se taie cubulețe mici.
Se curăță cepele, se spală și se taie semirondele.
Când ardeii s-au dezghețat, se pun în strecurătoare, ca să se scurgă zeama lăsată, după care se taie fâșii înguste, care se mai fragmentează, după cum dorește fiecare.
Se pune o jumătate din ardeii copți feliați în bolul pentru salată, se adaugă o jumătate din cantitățile de ceapă, măsline și caș, se condimentează ușor, după care se repetă operațiunea, cu restul ingredientelor.
La sfârșit se condimentează din nou și se adaugă uleiurile și oțetul balsamic. Se amestecă ușor și se poate servi imediat, sau după ce stă 10-15 minute în frigider.
Fiind foarte consistentă și sățioasă, această salată este bună pentru cei care țin dietă, pentru că taie pofta de mâncare și se mănâncă foarte bine și fără pâine.
1
Scoateți din timp ardeii copți din congelator, ca să se dezghețe normal.
2
În loc de caș de oaie, puteți folosi telemea.
3
Dacă brânza este suficient de sărată, dozați bine cantitatea de sare adăugată.
4
Nu amestecați prea energic ingredientele, ca să-și păstreze formele, împregnându-se totodată cu aromele adăugate.