Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

de mirela0911 in Pui, 6 Mai 2018 | 9451 vizualizari

 

Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca le va placea copiilor, dar .... surpriza, chiar au mai cerut! :D Voi mai prepara astfel de cus-cus in diferite combinatii, acesta fiind inceputul! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste cus-cus
  • 3 lg ulei
  • 1 litru apa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lg vegeta/delikat (de preferat homemade)
  • 1 buc carnati
  • 1/2 conserva fasole Kidney
  • patrunjel verde
  • friptura de pui/porc (orice preferati)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cus-cus cu friptura de pui:

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe.

Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte peste paste. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare. Dupa ce au absorbit aproape toata apa, se stinge focul si se acopera pentru cateva minute.

Carnatul se taie felii si se prajeste usor intr-o tigaie. Se pune peste cus-cus impreuna cu fasolea kidney. Se amesteca totul, iar la final se adauga si patrunjel verde toocat. 

Se serveste alaturi de o friptura si salata preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de apa trebuie sa fie dubla decat cea de paste cus-cus pentru a fierbe.

2

Apa se toarna fierbinte peste paste.

3

Se poate gati cus-cus-ul in combinatie cu orice legume preferate.

4

Se mai poate adauga morcov, porumb, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus cu friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

Merisor 1

08.05.2018, 10:15

Ce papa bun!

oanapl 1

09.05.2018, 21:39

Delicios!

VictoriaPaduret 1

11.05.2018, 08:45

Din ceea ce am văzut la arabi, cous-cous nu se fierbe, ei au o oală specială, cous-cousieră, cu o strecurătoare deasupra. În oala propriuzisă se fierbe carnea și legumele, iar în strecurătoare se pune cous-cous-ul frecat cu puțin unt. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă conținutul din oală chiar 2-3 ore. Astfel granulele se fierb la aburi și preiau aroma conținutului din oală. Din când în când se ia strecurătoarea deoparte și se amestecă în cous-cous. Se servește cu cous-cousul pus în farfurie și deasupra o parte din cele fierte în oală, alături de un sos de roșii sau sos alb, de regulă picant.
Se poate și ca în rețeta prezentată, dar peste cous-cous se pune în supa clocotită, se acoperă vasul cu capac și se ia de pe foc. Nu am văzut nici în Algeria, nici în Tunisia ca cous-cous-ul să se prăjească înainte de a fi gătit, dar se freacă cu unt pentru a nu aglomera granulele să se facă cocoloașe.
Este într-adevăr foarte gustos.
Eu prepar cous-cous cu apă clocotită (supă) pusă deasupra, acopăr cu capac și las până se înmoaie granulele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos