Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Mai 2018 | 3259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 rodie
  • 3-4 linguri indulcitor lichid
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 7 linguri rase de faina alba proaspat cernuta
  • 1 cutie glazura de lamaie sau: 150 gr. zahar pudra+1 lingura apa rece+ cativa stropi de lamaie,dupa gust
  • bombonele din zahar pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma.

Renuntam la mixer, luam o spatula din silicon si incorporam rand pe rand faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam jumatate din semintele rodiei in compozitie.

Ungem forma rotunda de guguluf cu ulei, tapetam cu faina.

Turnam amestecul in tava, mai presaram cateba boabe de rodie, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute.

Facem testul cu scobitoarea, cand guguluful e copt il scoatem din cuptor, apoi din tava si il lasam pe un platou la racorit.

Glazura de lamaie o preparam astfel: punem zaharul pudra intr-un castronel, adaugam o lingura de apa rece, amestecam. Picuram putina zeama de lamaie dupa gust, omogenizam.

Eu am avut glazura gata preparata, asa incat doar am incalzit recipientul in apa calda si am ornat apoi guguluful cu glazura lichida, am presarat restul de seninte de rodie si cateva bombonele rosii din zahar.

Am lasat 1 ora sa se intareasca glazura, apoi am portionat si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura simpla cu ciocolata