Aperitiv oua scotiene

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2018 | 4034 vizualizari

 

De mai bine de un an imi doream sa pregatesc aceasta reteta, dar parca niciodata nu mi se lega de maini. Mereu preparam altceva, mereu imi aparea alta reteta in cale, numai aceste oua nu. Sunt bune la micul dejun, la pranz sau cand vreti voi. Super gustoase ies si am zis ca o sa le fac mai des de acum, pentru ca au fost pe placul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 500 gr carne tocata ( porc cu vita am folosit)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • 1 varf lingurita oregano uscat
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua scotiene:

Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub apa rece, le spargeti putin, le treceti iar pe sub apa rece, apoi le decojiti cu grija.

Carnea tocata o amestecati cu sare, piper, boia dulce, oregano si praful de usturoi. Incorporati si patrunjelul verde, tocat marunt.

Impartiti carnea in 4 parti egale. Luati un ou fiert, o parte din carne, imbracati bine oul in carne. La fel procedati cu toate.

Intr-un bol bateti spuma cele 2 oua crude, cu putina sare. Pe o farfurie puneti faina alba, pe alta pesmet. Treceti ouale invelite in carne prin faina, ou batut, apoi prin pesmet.

Intr-o tigaie puneti mai mult unei si il incingeti. Puneti ouale in tigaie, la foc potrivit si le rumeniti pe toate partile, pana este bine facuta carnea. Cam 10 minute dureaza rumenirea lor. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou, pe care puneti servetele de bucatarie.

Le lasati sa se racoreasca usor, apoi puteti servi. Cu o salata verde sau cu niste muraturi, sunt grozave!

Sursa de inspiratie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ochiuri in rosii invelite cu prosciutto